Logo deschakelbarendrecht.nl
Eén van de kittens.
Eén van de kittens. (Foto: )

Kittens voelen zich steeds meer op hun gemak

REGIO - Ondanks dat het al bijna december is, wachten er in De Dierenstee nog steeds kittens op een thuis. Zij zijn allemaal als vondeling de opvang binnengekomen. De kittens leefden buiten op een redelijk afgelegen plek waar ze af en toe gevoerd werden. Een aantal katten van deze groep kon gelukkig al gevangen worden en heeft nu een dak boven het hoofd. Deze jonge diertjes, een katertje en een aantal poesjes, zijn nu ongeveer drie maanden oud. In die drie maanden hebben deze kittens nog niet veel menselijk contact gehad. In De Dierenstee is daarom gestart met de socialisatie en dat moet door de toekomstige eigenaar van de kittens uiteraard worden voortgezet. Gelukkig raken het katertje en de poezen steeds meer vertrouwd met mensen. Ze voelen zich zodanig op hun gemak dat er druk wordt gespeeld, zowel met elkaar als met de medewerkers. Het gaat dus de goede kant op, maar geaaid worden vinden de kittens nog iets te spannend. Hun nieuwe baas moet dus ook niet verwachten dat ze meteen op schoot komen liggen, dat heeft tijd nodig. Het socialiseren van katten vraagt veel geduld en aandacht, maar geeft uiteindelijk ook veel voldoening als een bang dier uiteindelijk uitgroeit tot een zelfverzekerde poes of kater. De aanwezigheid van een andere kat kan bij de socialisatie goed helpen, dus de kittens worden bij voorkeur samen geplaatst of ergens waar al een soortgenoot aanwezig is.
Wie geïnteresseerd is in een van deze leuke kittens en hen een rustig thuis kan bieden, kan contact opnemen met De Dierenstee.
Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, Numansdorp. 0186 – 655 150. www.dierenstee.nl. Openingstijden maandag 11 tot 15 uur en dinsdag tot en met zaterdag 11 tot 15.30 uur.

Meer berichten