Logo deschakelbarendrecht.nl

Rocky Tuhuteru bezoekt Dalton Lyceum

BARENDRECHT - Woensdag 20 november bracht Rocky Tuhuteru als sluitstuk van een lessenserie 'Nederland – Indonesië' met speciale aandacht voor de Molukken een bezoek aan de twee derde klassen Mavo van het Dalton Lyceum Barendrecht.
De  leerlingen hebben de afgelopen periode aan de hand van hun 'gewone' leerstof en de lessen in de lokalen leermomenten meegemaakt; in het begin van de lessenserie waren er enkele leerlingen die met vragen kwamen over het 'hoe en waarom' van  het doel om iets te leren over Nederland en Indonesië.
Op het moment dat er door de lessen een wereld opengaat die direct te maken heeft met het hier en nu ('Zijn Kraantje Pappie en Giovanni van Bronckhorst van Molukse komaf ?'), komen er Aha-Erlebnisse die zorgen voor een inbedding in het individuele en gezamenlijke leerproces en gaan de leerlingen als een trein.
Zeker wanneer Rocky Tuhuteru bij je in het lokaal op bezoek komt om bepaalde denkbeelden die vele mensen bij Molukkers hebben te nuanceren. De leerlingen hadden posters gemaakt en vragen voorbereid die de 'moeilijke onderwerpen' niet uit de weg gaan. Het eerste waaraan dan meestal wordt gedacht zijn de treinkapingen bijvoorbeeld.
Dat geweld geen uitkomst biedt om een doel te bereiken weet iedereen wel, de dialoog blijft het middel om in elk denkbare moeilijke omstandigheid er altijd samen uit te komen en Rocky Tuhuteru verstaat de kunst om tijdens zijn presentatie direct en interactief met de leerlingen een wervelende les neer te zetten.
Het bezoek aan de Mavo 3 klassen krijgt een schoolbreed vervolg in april en mei 2020,  in het kader van 75 jaar Vrijheid in Nederland – Europa.

Meer berichten