Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto: Ronald Hooijmeijer

Bloemen bij afscheid van de weekmarkt

BARENDRECHT - Veertig jaar. Maar liefst veertig jaar verzorgen Hans en Bernadette van de Ridder de inwendig mens van hun collega-marktkooplieden. Morgen, vrijdag 29 november, is het de laatste keer dat Bernadette met haar kar over de weekmarkt langs de kramen gaat. Het echtpaar houdt het voor gezien.

Van een zwart gat zal geen sprake zijn. Hans: ,,We komen nu tijd te kort, dus dat zwarte gat zijn we niet bang voor. We hebben een Bed & Breakfast aan huis en de verzorging van onze geiten en pony's vraagt ook veel tijd." ,,En vergeet onze twee kleinkinderen niet, waar we op passen", vult Bernadette aan.

De jarenlange verbondenheid aan de Barendrechtse weekmarkt was voor de gemeente aanleiding het echtpaar als afscheid een mooi boeket bloemen aan te bieden. Wethouder Arnoud Proos en de marktmeester verrasten de scheidende ondernemers afgelopen vrijdag met een bezoek. Morgen, 29 november, staat de koffiepot voor de laatste keer te pruttelen en het frituurvet voor de laatste keer warm. Daarna verdwijnen Hans en Bernadette van de Barendrechtse weekmarkt.

Meer berichten