Afbeelding

Ontbijt in Het Kruispunt voor verbinding kinderen en ouderen

Algemeen

BARENDRECHT - Op woensdagochtend 18 december organiseert Het Kruispunt het eerste 'Kind-Verbindt-Ontbijt'. Een nieuw initiatief waarbij kinderen samen met ouderen ontbijten in dé culturele hotspot van Barendrecht. "Het Kruispunt staat voor verbinding tussen doelgroepen en deze activiteit sluit hier moeiteloos bij aan. Kerst is hét uitgelezen moment om hier aandacht aan te besteden", vinden de initiatiefnemers.

Middels dit kerstontbijt worden er twee doelgroepen, ouderen en kinderen (groep 5 van CBS Smitshoek), met elkaar in verbinding gebracht en een ochtend bezorgd om niet snel te vergeten. Tijdens het ontbijt gaan de kinderen en de ouderen in gesprek aan de hand van tafelvragen. Onderwerpen als kerst en tradities zullen zeker aan bod komen.

Het ontbijt wordt mogelijk gemaakt door Het Kruispunt in samenwerking met diverse winkeliers van de Middenbaan, de winkelstraat waar Het Kruispunt is gevestigd. Van de kaasboer die plakjes kaas doneert tot de bakker die zorgt voor kerststollen. De deelnemende winkeliers ZegMaarMar, Droogendijk, La Fresko, Natuurlijk Thuis, Surprise, De Weijpoort, The Read Shop, Slagerij Gebr. Hiel, Bussing en Albert Heijn dragen allemaal hun steentje bij aan het ontbijt.

Aanmelden

Tot nu toe hebben 30 kinderen en 40 ouderen zich aangemeld om deel te nemen aan dit ontbijt. Er is nog plek voor 20 ouderen. Kent u of bent u iemand die graag zou deelnamen aan dit ontbijt om zo in gesprek te komen met zowel leeftijdsgenoten als een nieuwe jongere generatie? Aanmelden kan via info@hetkruispunt.nl o.v.v. naam en aantal deelnemers.

Advertenties uit de krant