Logo deschakelbarendrecht.nl
Gerard Verveer bij de bestelzuil in de shop. Eén van de vele vernieuwingen.
Gerard Verveer bij de bestelzuil in de shop. Eén van de vele vernieuwingen.

Gerard Verveer trots op nieuw Ziedewij

BARENDRECHT – De verbouwing bij BP Ziedewij is vrijwel klaar. Met voorzieningen die je normaal niet bij zomaar een tankstation tegenkomt. Ook niet bij de bekende grote stations langs de snelweg. Trots laat eigenaar Gerard Verveer ons het resultaat van een jaar lang (ver)bouwen zien.  "We hebben hier een compleet nieuw tankstation gebouwd", vertelt hij aan één van de nieuwe tafeltjes in de shop van Ziedewij. "We hadden een goed lopend bedrijf. Daar was niets mis mee, maar na twintig jaar vergt dat onderhoud en je wil meegaan met de tijd…nieuwe dromen laten uitkomen."

Bij de vernieuwing stond de 59-jarige Barendrechter voor de keus: wel of niet kiezen voor een onbemand tankstation. Hij koos vol overtuiging voor een bemand bedrijf met veel voorzieningen. "Deze plek is geschikt voor een groot servicestation. De Barendrechtse economie draait goed, dus op dat punt is er ook ruimte. En het is een mooie entree van de gemeente." Er is heel veel werk verricht. Zowel buiten op het terrein als binnen in de wasstraat en het shopgebouw. Een gloednieuwe rollover carwash en nieuwe vloeistofdichte vloeren bij de opstelplaatsen; nieuwe pompen en een positiewisseling van de LPG pomp. Alles met het oog op een duurzamere toekomst. Denk aan een waterterugwininstallatie en zonnepanelen op alle daken. Binnenkort levert Ziedewij ook CNG (groengas) en worden er twee (nieuwe) snellaadstations met plaats voor in totaal vier auto's geïnstalleerd. Het wachten is nog op de aansluiting door de energiebeheerder. Adblue is intussen al beschikbaar voor zowel de luxe personendieselauto als (mini-) vrachtwagens. Overigens in dezelfde lane kan ook meteen diesel getankt worden. De professionele kledingwasmachine staat nu goed zichtbaar bij de hoofdentree. Terwijl je wast kan je nu makkelijk zelf even genieten van een lekkere koffie.

Opvallend zijn ook de nieuwe kleuren en logo's van Ziedewij. De uitleg leert ons dat Ziedewij pitstop van Barendrecht (blauw met een grote Z) staat voor het hele terrein. En op het terrein zijn een 3 tal merken aanwezig: A-merk BP met haar stijl, Ziedewij shop & Service met een nieuwe frisse mintachtige groen en helemaal nieuw het eigen foodconcept Dailyz eten & drinken met bruin als hoofdkleur. De grote Z is de verbindende factor en overal herkenbaar aanwezig.

De shop is een veel groter geworden en heeft nu een groter aanbod. Ziedewij stond in de omgeving al bekend als een goed adres om op broodjes te halen. Onder de naam Dailyz is de horeca van Ziedewij nu verder uitgebreid. Voortaan kan men hier zeven dagen in de week van 6 tot 21 uur terecht. En niet alleen voor broodjes, maar voor een uitgebreid snack en maaltijden assortiment dat ook patat, hamburgers en salades omvat. Voor de uitbreiding van de shop zijn nu al 11 nieuwe personeelsleden aangetrokken. De twee bestelauto's en de bestelfiets maken duidelijk dat Verveer en zijn mensen zich niet alleen richten op de tankende automobilist. Ze verwachten steeds meer klanten uit de omliggende bedrijfsterreinen en woonwijken te kunne bedienen….juist ook thuis en op het werk.

Gerard Verveer wil met zijn uitgebreide servicestation ook nog meer forenzen trekken die via de A29 reizen. Gratis toiletten, een ruime koffiehoek en een nóg ruimer zitgedeelte met 26 zitplaatsen. Ideaal om met iemand af te spreken of nog even rustig te lunchen en werken, bijvoorbeeld terwijl de auto wordt opgeladen. "We zijn echt een tankstation 3.0", zegt Verveer enthousiast. En hij weet dat gebruikers van de A29 niet bepaald verwend zijn. "Als je uit Zeeland komt zijn wij de eerste mogelijkheid met dit niveau aan voorzieningen. Bovendien zitten we aan de rand van Rotterdam. Mensen kunnen op de carpoolplaats parkeren en dan met één auto verder rijden."

Begin volgend jaar verwacht Gerard Verveer dat zijn pitstop 24 uur per dag open zal zijn. Maar eerst willen we dat iedereen goed is ingewerkt en alles goed draait. Gerard doet ook nog een oproep: "Wij zoeken nog enthousiaste jongeren uit Barendrecht voor onze bezorgpoule. Met een electrische fiets of als je je rijbewijs hebt met een van onze bezorgwagens de wijk rond. Op de vernieuwde website www.ziedewij.nl staat meer informatie.

BP Ziedewij is gevestigd aan de Middelweg 3 in Barendrecht

Meer berichten