Logo deschakelbarendrecht.nl
De leerlingen zetten zich onder meer in voor blindengeleidehonden.
De leerlingen zetten zich onder meer in voor blindengeleidehonden.

Kerstactiviteiten Focus Beroepsacademie

BARENDRECHT - De Focus Beroepsacademie houdt drie kerst activiteiten waarmee de leerlingen de warmte van Kerst willen over dragen aan andere mensen.

De leerlingen van leerjaar 1 en 2 starten op maandag 9 december met het verzamelen van doppen voor de KNGF blindengeleidehonden. Vooraf hebben de leerlingen voorlichting gehad van Esther Landaal met haar hond Loyd. Esther heeft de leerlingen uitgelegd wat de KNGF met de doppen kan betekenen voor de honden en wat de honden betekenen voor blinde personen.

Leerlingen uit leerjaar 3 en 4 organiseren een kerst high tea voor ouderen. Die zal plaatsvinden op dinsdag 10 en 17 december. De leerlingen van afdeling horeca, bakkerij en recreatie en leerlingen zorg en welzijn zullen de high tea verzorgen. De leerlingen van media, vormgeven en ICT hebben de flyers gemaakt die zij uitdelen bij de ouderencomplexen. De leerlingen van dienstverlening en producten zullen de reserveringen aannemen. Zo is ieder afdeling bezig geweest voor dit activiteit. "Dit doen wij niet helemaal alleen,  maar in samenwerking met Albert Heijn, van Gelder groente en fruit en stichting Present", licht docent M. Sikar toe.

Als gemeenschappelijk activiteit zullen de leerlingen van zowel bovenbouw als onderbouw lekkernijen verkopen en geld ophalen voor Make a Wish Nederland. De leerlingen zullen dit twee dagen per week tijdens de grote pauze doen. Het opgehaald bedrag zal tijdens kerstgala symbolisch overgedragen worden aan een medewerker van de stichting.

"We hopen met alle drie de activiteiten zo veel mogelijk voor onze medemens te kunnen betekenen en een metgezel voor ze te zijn in de donkere dagen. Zo hebben we ouderen, kinderen,  maar ook de lieve en behulpzame honden erbij betrokken", aldus Sikar.

Meer berichten