Logo deschakelbarendrecht.nl
Het voormalige getto van Theresienstadt.
Het voormalige getto van Theresienstadt.

Busreis in het kader van 75 jaar Vrijheid

BARENDRECHT -  Van 10 tot en met 13 april 2020 organiseren Stedenband Barendrecht en de Stichting Vier 5 mei-comité een busreis naar Duitsland en Tsjechië. De reis staat in het teken van 75 jaar vrijheid.  Opgave kan via de website van Stedenband. De kosten zijn 349 Euro per persoon.

"In Nederland zijn we al weer 75 jaar bevrijd, na 5 jaren van bezetting en onderdrukking. We kennen eigenlijk niet anders. In andere landen, zelfs vlak bij ons, is die vrijheid minder vanzelfsprekend", zegt Arie de Jong. Hij is voorzitter van de Stichting Stedenband.

"In Tsjechië bijvoorbeeld voelt men zich pas sinds de val van het Communisme in 1990 bevrijd. Nog onlangs waren er in Praag 200.000 demonstranten op de been om te protesteren tegen de autoritaire president,  die hun vrijheden dreigt af te pakken. Ook in het oostelijk deel van Duitsland, de vroegere DDR, is die vrijheid nog maar pril."

"De busreis die vanuit Barendrecht wordt georganiseerd laat u kennis maken met de vrijheid in deze landen. We bezoeken het in de 2e Wereldoorlog zwaar gebombardeerde Dresden, we gaan kijken bij een vroegere grensovergang tussen de Bondsrepubliek Duitsland en de DDR, we bezoeken het Tsjechische plaatsje Lidice, waar net als bij ons in Putten de inwoners  in de oorlog zijn gedood of weggevoerd, we overnachten in onze partnerstad Louny, we bekijken het voormalige getto van Theresienstadt en we brengen een bezoek aan de prachtige stad Praag."

De deelnemers aan het vorige bezoek in 2015 waren allemaal zeer lovend. 'Een reis die diepe indruk heeft gemaakt'. Het is dan ook zeer de moeite waard om (weer) me te gaan. Aanmelden kan nog tot 15 december via www.stedenbandbarendrecht.nl .

Meer berichten