Logo deschakelbarendrecht.nl

Oprichting Stichting Barendrecht Viert Vrijheid

BARENDRECHT  – Met het passeren bij de notaris is vanmiddag, woensdag 4 december, de Stichting Barendrecht Viert Vrijgheid opgericht. Alfred Kool, Willem Bogaard en burgemeester Jan van Belzen hebben hun handtekening gezet onder de akte.

De stichting zal in de eerste plaats het geld verwerven en beheren voor de activiteiten die volgend jaar gaan plaatsvinden ter viering van 75 jaar vrijheid in Barendrecht. Daarnaast zal de stichting ook, waar nodig, ondersteuning bieden bij de coördinatie en organisatie van die activiteiten.

Ieder jaar staan we in Barendrecht op 4 mei stil bij alle oorlogsslachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog en vieren we op 5 mei onze vrijheid. 2020 is een bijzonder jaar, omdat het dan 75 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd. Daarom wordt hieraan in Barendrecht komend jaar extra aandacht besteed. De stichting gaat daarin een belangrijke rol vervullen.

Notaris Van Spreeuwel draagt de stichting en de activiteiten volgend jaar in Barendrecht een warm hart toe. Hij  brengt daarom geen kosten in rekening voor zijn werkzaamheden.

Meer berichten