Logo deschakelbarendrecht.nl
Arhrus van den Boogaard, Johan Cruijff en Jos Vis.
Arhrus van den Boogaard, Johan Cruijff en Jos Vis.

Herinneringen aan Cruijff bij Feyenoord

BARENDRECHT – De naam van Johan Cruijff wordt altijd in één adem genoemd met Ajax en FC Barcelona. Maar zijn laatste seizoen speelde de Amsterdamse legende voor Feyenoord. En met de Rotterdammers werd hij landskampioen.

Arthur van den Boogaard schreef een boek over het laatste seizoen van Cruijff. Vrijdagavond sprak hij daarover met Jos Vis in boekhandel The Read Shop op de Middenbaan.
Volgens de schrijver moet het aandeel van Cruijff aan het kampioenschap niet overschat worden. Vaak wordt het, ook in Rotterdam, gezien als 'het kampioenschap van Cruijff'.  "Maar het was misschien wel het meest Rotterdamse kampioenschap van de moderne tijd", vindt de auteur. Er stond gewoon een goed elftal. En natuurlijk speelde Cruijff een belangrijke rol. Maar als hij in de kleedkamer zijn mening verkondigde aan zijn mede-spelers, dan begrepen die hem vaak niet. Gelukkig was er dan begeleider Willem van Hanegem om voor onderling begrip te zorgen.

Van den Boogaard was voor het eerst in de boekwinkel op de Middenbaan. Maar zeker niet voor het eerst in Barendrecht. Voor zijn boek sprak hij veel oud-Feyenoorders. En verschillende daarvan wonen in Barendrecht.

Meer berichten