Van links naar rechts: Maarten, Tirza, Manon, Davine, Julia en Bas.
Van links naar rechts: Maarten, Tirza, Manon, Davine, Julia en Bas.

Oliebollenactie voor werkvakantie in Derde Wereld

Algemeen

BARENDRECHT – Zes Barendrechtse jongeren zijn een oliebollenactie gestart voor een goed doel.

In de zomer van 2020 gaan Manon Kraamwinkel, Bas Jongenotter en Maarten Teunissen in Zambia bouwen aan een uitbreiding van een kliniek voor medisch personeel. Davine Spakman, Julia Voet en Tirza van Dijk gaan bouwen in Bangladesh aan een trainingcentrum voor gehandicapten. Zij doen dit via World Servants, een organisatie die werkvakanties in ontwikkelingslanden organiseert. De oliebollenactie is een van de acties die de zes jongeren organiseren om hun reis te bekostigen.

Via de actie kunnen zowel oliebollen (met en zonder krenten) als appelbeignets besteld worden. Oliebollen per 10 stuks met krenten kosten €9 en zonder krenten €8,50. Appelbeignets kosten €9,50 per doosje van 5 stuks. De bestelling kan dan op 31 december tussen 9 en 12 uur opgehaald worden in Carnisse Haven of de Dorpskerk. Bestellingen zijn welkom via ronaldbu@xs4all.nl o.v.v. oliebolactie. Bestellen is mogelijk tot 22 december.

World Servants

World Servants is een christelijke organisatie die jongeren de ervaring om op werkvakantie te gaan naar een ontwikkelingsland. Met de werkvakanties willen ze bereiken dat:
Een gemeenschap uit een ontwikkelingsland een stap verder komt. Met een concreet bouwproject zoals een school of kliniek helpen we de mensen zich verder te ontwikkelen;
Mensen uit Nederland enthousiast worden om te dienen door vrijwilligerswerk in het buitenland te gaan doen.

Meer informatie staat op www.worldservants.nl

Advertenties uit de krant