Mies Boersma (links) en Sjaan Steenhoek met coördinator Johan van Houte.
Mies Boersma (links) en Sjaan Steenhoek met coördinator Johan van Houte.

PKN helpt Sint een handje bij de Voedselbank

Algemeen

BARENDRECHT - De kinderen van de Voedselbankgezinnen in Barendrecht zijn verrast met sinterklaascadeautjes. Gulle gever was de diaconie van de Protestantse Kerk (PKN). Deze hielp de goed heiligman op weg met het geld ervoor. Vervolgens gingen Mies Boersma (links) en Sjaan Steenhoek  op pad met een ruim gevulde portemonnee. Deze dames sprongen er minutieus mee om. Winkel in, winkel uit, speurend naar aanbiedingen. Folders werden gespeld.

Dit resulteerde in een berg cadeaus, voor jongens en meisjes in alle leeftijdscategorieën. De inpakcapaciteiten van de dames kwamen goed van pas, alles kwam netjes ingepakt bij de Voedselbank aan.

Johan van Houte (coördinator vrijwilligers) kreeg de cadeaus overhandigd. Sorteren van de stapel cadeautjes was al een feest op zich.

De kinderen  kregen ze de dag daarna direct uitgereikt; niet omdat het bederfelijke cadeaus waren, maar omdat er gewoonweg geen ruimte was om ze langer te bewaren op de Bachlaan. De beperkte ruimte wordt  een steeds groter probleem.  Dit probleem is al geruime tijd (ruim anderhalf jaar) onder de welwillende aandacht van het gemeentebestuur.  Misschien dat er binnenkort extra ruimte bij de huidige locatie kan worden neer gezet. Daar komt een huurverhoging bij kijken en het is niet zeker of de Voedselbank dat kan betalen.

Advertenties uit de krant