Xia is sinds augustus op zoek naar een nieuw thuis.
Xia is sinds augustus op zoek naar een nieuw thuis.

Xia zit goed in haar vel

Algemeen

REGIO - Vorige week werd poes Allie in het zonnetje gezet. Zij wacht in De Dierenstee het langst van alle dieren op een nieuwe baas. Ze wordt direct gevolgd door Xia, die sinds augustus op zoek is naar een nieuw thuis.
Xia is een drie jaar oude poes die als vondeling in slechte toestand De Dierenstee binnenkwam. Xia was mager en had een slechte vacht. Al snel bleek Xia last te hebben van gevoelige darmen én een gevoelige huid en ze kreeg daarom hypoallergeen voer. Daar is Xia heel erg van opgeknapt. Zozeer zelfs, dat ze dit speciale voer nu niet meer nodig heeft.
Xia zit goed in haar vel en dat is te merken. Was ze in eerste instantie een vrij felle dame, nu Xia veel meer bewegingsruimte heeft is vooral haar grappige, ondernemende en stoere kant te zien. Xia 'praat' veel en houdt van aandacht, maar ze kan er ook ineens genoeg van hebben. Als eigenaar moet je het niet bezwaarlijk vinden dat Xia dan een tik uitdeelt, dat is haar manier om aan te geven dat het genoeg is geweest. Wie dat geen probleem vindt, heeft aan Xia een leuke huisgenoot. Ze is erg 'aanwezig' en speels en moet (ook buiten) haar energie kwijt kunnen. Xia is geen poes die uitgebreid met je komt kroelen, maar op haar manier zoekt ze wel aandacht en houdt ze je gezelschap. Xia is echt een leuke huisgenoot die voor leven in de brouwerij zorgt. Daarom is het ook onbegrijpelijk dat Xia al ruim vier maanden op een nieuwe baas wacht. Wie geeft Xia een kans en kan haar een fijn thuis bieden?
Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, Numansdorp. 0186 – 655 150. www.dierenstee.nl. Openingstijden maandag 11 tot 15 uur en dinsdag tot en met zaterdag 11 tot 15.30 uur.

Advertenties uit de krant