Afbeelding

Column Arco: doe mee in 2020

Algemeen

Het is nog wat vroeg, maar ik hoor nu al mensen praten over hun goede voornemens voor 2020. Ik doe daar niet aan mee. Maar ik heb wel een paar wensen voor Barendrecht in 2020.

Er is alle aanleiding voor om Barendrecht een beter 2020 te wensen dan 2019 was. Materieel gaat het de meeste Barendrechters (maar niet allemaal!) voor de wind. Anders zou je hier immers geen huis kunnen betalen, toch? Maar bovenal zijn we dit jaar een hele verdeelde gemeenschap.

Want je bent voor of tegen het afvalbeleid. Je woont in Carnisselande of in het 'echte Barendrecht'. (En wat is dat echt Barendrecht dan?) Je bent voor of tegen de EVB. Je voelt jezelf Barendrechter of Rotterdammer. Je gaat op zondag naar de kerk of je doet op zondag je boodschappen. En dan heb je nog die mensen die er genoegen in scheppen om andere Barendrechters op de sociale media aan te vallen.

Het is hoog tijd dat we elkaar in Barendrecht eens wat meer opzoeken. En daar hebben we in 2020 veel kansen voor.

Het is 75 jaar geleden dat Barendrecht werd bevrijd. Er worden voor de periode rond 5 mei heel wat dingen voorbereid. Wat zou het mooi zijn als veel mensen zouden meewerken aan de activiteiten. En dat ze meedoen op 4 en 5 mei. Ook al vallen die dagen in de Meivakantie. Kom je ook?

Het Eurovisie Songfestival en het EK Voetbal worden niet in Barendrecht gehouden. Wie organiseert dat we er samen naar kunnen kijken? In een café, op een plein of gewoon samen met de buren in je eigen huiskamer. Wie neemt het initiatief?

De organisatie van het WinterFeest en het ZomerFeest kan extra mensen gebruiken om ook volgend jaar dingen te organiseren, waar het hele dorp van kan genieten. Wie meldt zich aan?

En als er dan iets wordt georganiseerd, zoals Koningsdag op 27 april of de Kunstmarkt op 20 juni, laten we er dan ook allemaal heengaan. En niet thuis blijven zitten voor de televisie of op de tram stappen naar Rotterdam.

Want 2020 wordt pas echt een leuk jaar als we er in Barendrecht allemaal aan meedoen.

Advertenties uit de krant