Logo deschakelbarendrecht.nl
(foto: Arnold Sluijs)
(foto: Arnold Sluijs)

Taferelen Kerstwandeling gespeeld in Borgstede

BARENDRECHT - Afgelopen maandag 9 december speelden de vrijwilligers van de Kerstwandeling de taferelen voor de bewoners van woonzorgcentrum Laurens Borgstede.

De spelers konden nu ook de taferelen die door andere vrijwilligers gespeeld worden zelf meemaken. Tevens was het voor de spelers de laatste oefenavond voor de Kerstwandeling. De bewoners van Borgstede die de Kerstwandeling wilden beleven hoeven op zaterdag 14 december de deur niet uit.

Op 14 december wordt de Kerstwandeling in de Dorpskern en de Paddewei gehouden. De Kerstwandeling sluit aan op het Winterfeest en het startpunt is op het Doormanplein. Wandelaars gaan in groepen op weg en volgen het spoor van lichtjes die hen langs de taferelen leidt. In elk tafereel wordt een gedeelte van het Kerstverhaal uitgebeeld. De eerste groep gaat om 18 uur van start. Elke 4 minuten gaat een groep op pad. Tot ca. 19 uur kan gestart worden. De wandeling duurt een klein uur. Aan het eind van de wandeling is er warme chocomel in de Ontmoeting. Na de chocomel worden in de Dorpskerk Kerstliederen gezongen, onder begeleiding van orgel en blaasinstrumenten. 

De route is op verharde paden, voor kinderwagens en rolstoelen goed begaanbaar. Iedereen is van harte welkom om mee te doen aan de Kerstwandeling, de kinderen kunnen een lampion meenemen. De Kerstwandeling wordt georganiseerd door Hart voor Barendrecht en participerende kerken, met dank aan: Gemeente Barendrecht, Albeda College, Verkeersregelaars, Borgstede, Dorpskerk, Bethelkerk, Boerderijwinkel Dorpszicht, BAR Uitgeverij, Zorgnijverij en Graaf Bouw. Voor meer informatie of helpende handen: Loek van Doorn, tel. 0180-622296, E-mail: l.vandoorn@hartvoorbarendrecht.nl.

Meer berichten