Ad Vijfvinkel sprak de raadscommissie toe.
Ad Vijfvinkel sprak de raadscommissie toe.

Gemeenteraad wil verder met BIZ voor winkelcentrum

Algemeen

BARENDRECHT – De partijen in de Barendrechtse gemeenteraad willen verder met de Bedrijfs Investerings Zone (BIZ) voor de Middenbaan en omgeving. Het is alleen nog niet zeker of de winkeliers ermee verder willen.
Tijdens een vergadering van de raadscommissie Ruimte stond de BIZ dinsdag op de agenda. De overeenkomst loopt af. Het is tijd voor een nieuw BIZ-plan voor de periode 2020 – 2024. Namens de Stichting BIZ Centrum Barendrecht sprak winkelier Ad Vijfvinkel de commissieleden toe. De BIZ is volgens hem noodzaak 'zodat het centrum goed blijft functioneren en zich kan blijven ontwikkelen'.
Het opstellen van een overeenkomst met de gemeente was voorafgaand aan de vergadering lastig geweest. Tijdens een vergadering van de winkeliers op 19 november was er veel kritiek op de manier waarop de bijdrage van de deelnemers wordt vastgesteld. Na gesprekken is het voorstel aangepast en zou er nu voldoende draagvlak zijn.
"Zonder een BIZ-regeling is het vrijwel onmogelijk om collectieve activiteiten in het centrum te realiseren. Ook zou het betekenen dat het centrummanagement met de daarbij behorende voorzieningen zou verdwijnen', schreef Ad Vijfvinkel voorafgaand aan de vergadering aan de commissieleden.
Alle partijen zijn voor het afsluiten van een nieuwe BIZ-overeenkomst met de winkeliers. Het onderwerp zal tijdens de gemeenteraadsvergadering van 17 december met steun van de gehele raad worden aangenomen. Daarmee is het verhaal echter nog niet afgelopen. Er volgt nog een draagvlakmeting onder de winkeliers. De BIZ kan dan alsnog sneuvelen.

Advertenties uit de krant