De medewerkers van Drukwerk blijven de komende twee jaar werken in het Trefpunt.
De medewerkers van Drukwerk blijven de komende twee jaar werken in het Trefpunt.

Drukwerk KijkopWelzijn naar firma De Bondt

Algemeen

BARENDRECHT – De afdeling Drukwerk van KijkopWelzijn wordt overgenomen door de firma De Bondt Grafimedia in Barendrecht. De gemeenteraad moet hier volgende week nog wel mee instemmen.

Binnen KijkopWelzijn is de afdeling Drukwerk gegroeid van een kleinschalig initiatief naar een volwaardige voorziening. Er werken twee betaalde krachten en 25 niet-betaalde medewerkers. Daarbij gaat het onder meer om mensen met een handicap, vrijwilligers en nieuwe Nederlanders.
De vrijwilligersvan Drukwerk werken ook voor de Kruidenier Koerier. Dat is een boodschappendienst voor zelfstandig wonende ouderen.

Tot en met 2019 was er binnen de subsidie voor KijkopWelzijn 80.000 euro per jaar beschikbaar voor Drukwerk. Volgens het gemeentebestuur past Drukwerk niet meer bij de welzijnsvoorziening KijkopWelzijn. Bovendien moet deze instelling in 2020 227.000 euro bezuinigen.

De firma De Bondt is bereid om Drukwerk over te nemen, inclusief de Kruidenier Koerier. Deze activiteiten zijn echter niet kostendekkend. Daarom wil het college 60.000 euro overmaken naar De Bondt als een tegemoetkoming. KijkopWelzijn moet ook kosten maken bij deze operatie. Daar heeft het college 26.368,96 voor over.

Waardering
De leden van de raadscomissie Samenleving hadden dinsdag waardering voor de inzet van de firma De Bondt. Wethouder Reshma Roopram liet weten dat ze hoopt bij De Bondt nog meer plaatsen voor beschermd werk te kunnen creëren. De wethouder wil eind 2020 bij de gemeenteraad terugkomen met een evaluatie. Ze heeft er vertrouwen in. "De firma De Bondt heeft met meerdere gemeenten afspraken. Het is dus in wederzijds belang dit goed neer te zetten. Maar er blijft een risico."

De medewerkers van Drukwerk blijven de komende twee jaar werken in het Trefpunt. De coördinatoren krijgen een vast contract. De plekken voor de niet-betaalde medewerkers blijven en worden mogelijk uitgebreid.

Het onderwerp komt dinsdag 17 december aan bod in de gemeenteraad. Alle partijen zijn van plan om ermee in te stemmen.

Advertenties uit de krant