Afbeelding

Herkansing voor Sportakkoord

Algemeen

BARENDRECHT – Een nieuwe formateur werkt aan een sportakkoord voor de gemeente Barendrecht. Een eerste poging is mislukt
In het sportakkoord moeten afspraken worden vastgelegd tussen de Barendrechtse sportverenigingen, het onderwijs en andere organisaties. Om te komen tot een akkoord heeft het ministerie van VWS 15.000 euro beschikbaar gesteld. De 'sportformateur' die de mislukte eerste poging deed, heeft 11.000 euro in rekening gebracht. Wethouder Nico Bults (D66) onderzoekt of deze rekening maar voor een deel betaald hoeft te worden. De formateur heeft immers geen resultaat geboekt. Dit meldt Bults naar aanleiding van vragen die gemeenteraadslid Willem Booij (EVB) heeft gesteld.
Volgens Booij besteedt dit college te weinig aandacht aan de sportverenigingen. "Betrek de verenigingen meer in dit verhaal. Laat ze weten dat ze er toe doen", was dinsdag tijdens een commissievergadering zijn advies aan wethouder Bults.
Een nieuwe formateur gaat met de Barendrechtse sportwereld in gesprek. Bults verwacht zijn naam nog deze week bekend wordt gemaakt. Het doel is om voor 8 april een akkoord te sluiten. Het akkoord moet de sport in Barendrecht toekomstbestendig maken.

Advertenties uit de krant