Afbeelding

Van der Dussenvliet niet vuurwerkvrij

Algemeen

BARENDRECHT - Bewoners van de Van der Dussenvliet hebben het college gevraagd om hun deel van de straat vuurwerk vrij te verklaren.
Het verzoek is ingediend door bewoners van de huisnummers 1 tot en met 11. "Wij staan ieder jaar angsten uit daar er in ons deel van de straat zeer gevaarlijk vuurwerk wordt afgestoken. Het vuurwerk wordt aan de overkant afgestoken. Wij zijn bang voor de veiligheid van de bewoners in onze rij", schrijven ze. Eén van de redenen voor het verzoek ligt in de kunststof garagedeuren van de huizen. Ze zijn al een keer beschadigd, waarbij de daders de kosten niet hebben vergoed. De bewoners van de oneven nummers vragen om een vuurwerkverbod dat ook geld voor de even nummers 14 tot en met 22.
Burgemeester Jan van Belzen wijst erop dat in dit geval de halve straat om het verbod vraagt. Hij heeft liever dat deze mensen met hun buren in gesprek gaan. Of alle bewoners van de betreffende rij de brief hebben ondertekend, is niet duidelijk. In verband met de privacy heeft de gemeente de ondertekenaars onherkenbaar gemaakt.

Advertenties uit de krant