Logo deschakelbarendrecht.nl
foto

Stormachtig WinterFeest in Oude Dorpskern

BARENDRECHT - Het WinterFeest van zaterdag 14 december verliep anders dan de organisatie zich vooraf had voorgesteld. Maar uiteindelijk werd het een geslaagde dag.

Voor de WinterMarkt was het weer spelbreker. Vrijdagmiddag moesten de kraamhouders worden afgebeld omdat er sterke windvlagen werden voorspeld. Ook andere kerstmarkten in de regio, zoals Dordrecht, moesten dat besluit nemen. Zaterdagmorgen werd ook besloten om de Watertoren niet te openen voor bezoekers. De harde wind maakte het verblijf op de bovenste verdieping hoogst onaangenaam.

In D'Ouwe School werd door de Historische Vereniging Barendrecht een kerstmarkt gehouden.  Een pand verderop, in de oude pastorie van de Dorpskerk, was de Snuffelmarkt de hele dag open. Ook daar waren veel kerstartikelen te koop.
In de oude pastorie vond ook een deel van de kinderactiviteiten plaats. Voor het bakken van broodjes, een ritje in de stoomtrein en de zweefmolen, moesten de kinderen naar buiten. In de Ontmoeting was er de hele middag volop publiek voor de Tiroler muziek van de Egerländer Kapel. De keuken serveerde daarbij bratwurst en currywurst. Het leverde veel tevreden bezoekers op. Het Dagorkest van Harmonievereniging Barendrecht speelde voor een goed gevulde kerk. Voor het carols concert zat de kerk zelfs helemaal vol.

Het jaaroverzicht op de Watertoren zou afgesloten worden met vuurwerk. Alles stond klaar, maar milieudienst DCMR gaf geen toestemming in verband met de wind die weer in kracht toenam. Voor het jaaroverzicht gaf Funky Feet een kleurrijk optreden, met onder meer lichtgevende schoenen. 

Na afloop van het jaaroverzicht werd de kerstwandeling 'Betlehem in Barendrecht' gehouden. De 450 bezoekers konden na hun tocht door de buurt opwarmen in de Ontmoeting. Daar was voor iedereen chocolademelk. De kerstwandeling was een mooi einde voor een stormachtig WinterFeest.

Bekijk ook de video

Meer berichten