Column Jamie:Kerstmarktgekte
Logo deschakelbarendrecht.nl
Jamie

Column Jamie:Kerstmarktgekte

Het is bijna 'the most wonderful time of the year': Kerst! Dat betekent lekker met je familie oud-Hollands gourmetten, lunchen, of dineren. Behalve heerlijk eten betekent het ook dat er in het hele land weer kerstmarkten zijn. Van Maastricht tot Dordrecht (of niet): er is genoeg te doen. De meeste jaren gaat het prima, maar dit jaar even niet. Ik werd er gek van.

Het begon met afgelopen dinsdag. Met een groepje vrienden gingen wij naar de Lichtjesavond in Delft. Een vriendin van mij is net op kamers gegaan in die stad, dus kon zij ook haar nieuwe kamer laten zien. Wij zouden bij haar gaan eten en daarna naar de lichtjes in het centrum gaan, met daarbij wat kraampjes. Het eten maken liep een beetje uit, dus we hebben de lichtjes en de markt maar kort meegekregen. Zeg maar heel erg kort zelfs haha. Hoe dan ook, het was gezellig, en daar gaat het om.

Ik zou sowieso al naar de kerstmarkt in Dordrecht gaan, dus het langs de kraampjes struinen kon dan wel. Vrijdag konden wij niet. Ik vind het in Dordrecht altijd heel leuk dus we zouden dan zaterdag gaan. Dat ging mooi niet door… Vrijdagavond las ik dat de organisatie had besloten het evenement af te lassen door de slechte weersomstandigheden die waren voorspeld. Okee jammer, dan gaan we maar naar de kerstmarkt in Oud-Beijerland en gaan we zondag alsnog naar Dordrecht.

Oud-Beijerland ging wél door, ondanks de super harde wind die voorspeld was. Helaas waren daar heel weinig kraampjes, misschien toch door het weer? Binnen een half uur zaten wij weer in de auto naar huis. En toen las ik dat zondag de kerstmarkt in Dordrecht ook niet door ging. Bij gebrek aan beter zijn we toen maar naar Maassluis gegaan. Dat was heel gezellig: zo gezellig zelfs dat ik niet alles heb kunnen zien want ik zag alleen maar mensen.

Kortom echt veel kerstmarkt-shopping heb ik dus nog niet kunnen doen. Hopelijk gaat het komend weekend beter, want volgens mij zijn er nog wel een aantal kerstmarkten. Nu maar hopen dat de weersvoorspellingen ook mee werken!

Meer berichten