Logo deschakelbarendrecht.nl
Kater Ben heeft lang geen contact met mensen gehad.
Kater Ben heeft lang geen contact met mensen gehad. (Foto: )

Kater Ben leefde lang op straat

REGIO - Regelmatig worden er vondelingen binnengebracht bij De Dierenstee, het merendeel daarvan zijn katten. Voor enkele van deze katten meldt zich een eigenaar, maar de meeste dieren worden niet meer door een baas opgehaald. Soms is dat ook niet verwonderlijk, want dan gaat het om wilde of verwilderde katten. Zij leven misschien al sinds hun geboorte buiten en zijn geen menselijk contact gewend.
Kater Ben heeft duidelijk ook al heel lang geen contact met mensen gehad. Ook hij kwam als vondeling de opvang binnen, zijn leeftijd is geschat op zeven jaar. Ben woont inmiddels al een paar maanden in De Dierenstee, maar zijn gedrag is nog niet veel veranderd. Van het begin af aan laat Ben al duidelijk weten dat hij niets van mensen moet hebben. Hem benaderen moet voorzichtig gebeuren, want Ben kan heel lelijk doen als je te dichtbij komt. Dit gedrag komt natuurlijk voort uit angst.
Ben moet al heel lang op straat hebben rondgezworven en de verhuizing naar De Dierenstee is dan ook een hele grote omschakeling voor hem. Het socialiseren van Ben gaat daarom veel tijd in beslag nemen. Veel geduld en liefde doen vaak wonderen, maar dan nog is het de vraag of Ben ooit zal uitgroeien tot een kat die zich op zijn gemak voelt in het bijzijn van mensen. Het is ook niet duidelijk of je Ben een plezier doet door hem in een huiselijke omgeving te plaatsen. Een boerderij, of soortgelijke plek, waar Ben niet teveel contact hoeft te hebben met mensen, overdag buiten rond kan struinen en de nacht binnen mag doorbrengen is daarom ook een optie. Wie kan Ben een geschikte plek bieden?

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, Numansdorp. 0186 – 655 150. www.dierenstee.nl. Openingstijden maandag 11 tot 15 uur en dinsdag tot en met zaterdag 11 tot 15.30 uur.

Meer berichten