Logo deschakelbarendrecht.nl

Commissie behandelt EVB-voorstel referendumverordening

BARENDRECHT - Op initiatief van Echt voor Barendrecht (EVB) wordt in de commissievergadering van aanstaande dinsdag 14 januari gesproken over een nieuwe referendumverordening. Deze verordening moet het mogelijk maken voor inwoners om een referendum te organiseren waarbij het proces en de uitslag goed te controleren en te duiden zijn. Door deze nieuwe verordening wil de partij het ook voor inwoners mogelijk maken om tot een bepaalde tijd na een genomen raadsbesluit een 'corrigerend' referendum te initiëren.

Raadslid Richard Carlebur: "Met de vernieuwde referendumverordening willen wij onze lokale democratie versterken en proberen wij politiek en democratie dichter bij de inwoners te brengen, zodat inwoners niet alleen eens in de vier jaar, maar indien gewenst ook vaker hun input aan de gemeenteraad kunnen geven."
In het voorstel van EVB staan onder andere voorwaarden voor de geldigheid en de controle, zo wil de partij een referendumcommissie bestaande uit inwoners en deskundigen om het referendumproces te begeleiden. Ook wil EVB het digitaal stemmen mogelijk maken. Inwoners kunnen hun visie geven op de voorgestelde referendumverordening van EVB, door in te spreken tijdens de commissievergadering.
 

Meer berichten