Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto: Ronald Hooijmeijer

Column Astrid: Tindergesprekken

Alsof hij me al jaren kende, begon hij meteen een heel verhaal over zijn werk te vertellen. Ik was hem nog aan het opnemen. Via het schermpje van mijn mobiel zag ik een best wel leuke vent. Ik luisterde, maar raakte de draad een beetje kwijt. Ik kende hem tenslotte niet en begreep nauwelijks wat zijn werk inhield. We hadden een paar dagen wat appjes over en weer gestuurd en dit was de eerste keer dat ik hem live zag. Op een scherm dus. Het leek hem niets te doen dat hij met een wildvreemde praatte. Van werk stapte hij over naar zijn ouders, door naar vrienden en door naar de kou in Nederland waar hij niets van moest hebben. Heel soms stelde hij aan mij een vraag, maar een lang antwoord zat er niet in. Hij kon goed en lang praten. ,,Ik ben heel sociaal", zei hij ook nog. Na drie kwartier was het gesprek afgelopen. Hij sloot af met de woorden: ,,Ik heb nog veel meer verhalen, dus we zijn nog lang niet uitgepraat." Ik voelde me een beetje leeg en was wel uitgepraat. Heel erg uitgepraat. Ik liet hem weten dat we geen match waren en zijn antwoord hierop was nu wel kort. 'Oké'.

Ik was weer een paar dagen op de datingapp Tinder actief geweest. Soms probeer je weleens wat. Ik roep natuurlijk wel heel hard dat ik het allemaal prima vind, maar diep van binnen wil ik ook wel weer eens tegen een man aan kunnen hangen en zeuren. Dus Tinder. Een avondje swipen, wel of niet, is nog wel lachen. Maar dan begint het echte werk. Chatten met je matches. Een heel moeizame klus. Match nummer 1 zocht niet iemand om tegen aan te hangen, maar om hem erin te hangen. Match nummer 2 vond mij te bijdehand omdat ik mezelf maar een vraag begon te stellen toen hij dat niet deed. Match nummer 3 vertelde mij dat hij heeeel anders was als anderen en absoluut niet in hokjes dacht. 'Dus je stopt jezelf nu in een hokje omdat jij anders bent dan alle anderen?' vroeg ik terug. Match weg. En match nummer 4 blokkeerde mij na vier zinnen omdat ik per ongeluk de verkeerde smiley stuurde. Het boze hoofd, in plaats van het vrolijke gele rondje. Match nummer 5 dacht dat ik serieus een man zocht om tegen aan te zeuren.

Je zou er zo een dagtaak aan hebben. Al die berichtjes, foto's bekijken en profielteksten lezen. Dodelijk vermoeiend. Nee, dan kan je beter vijf avonden per week extra werken ofzo. Dat geeft meer energie dan vijf avonden Tinder.

Meer berichten