Logo deschakelbarendrecht.nl
Sébastienne Hol: altijd al met muziek bezig geweest.
Sébastienne Hol: altijd al met muziek bezig geweest. (Foto: )

Sébastienne Hol: 'Gewoon laten zien dat je artiest bent'

BARENDRECHT - Het jaar begint spannend voor Sébastienne Hol. Met haar band repeteert ze voor een optreden op vrijdag 24 januari. Het is de afronding van haar studie.

Bij het Albeda College volgt Sébastienne de MBO-opleiding muzikant-producer. De lessen worden gegeven op een bedrijventerrein aan de Ambachtsweg in Rhoon. "Daar zijn oefenruimtes en leslokalen. Je krijgt er bijvoorbeeld ook drummen. Maar daar heeft niemand in de omgeving last van." De studenten leren hier naast het bespelen van instrumenten ook hoe je liedjes schrijft, muziek produceert en hoe je de promotie van jezelf aanpakt.|
"Je studeert af als muzikant – producer." Met het diploma op zak kunnen de afgestudeerden bijvoorbeeld aan de slag als mixer in een opnamestudio of als liedjesschrijver voor tv, radio of voor artiesten. Workshops geven en mensen coachen is ook een vaardigheid die wordt aangeleerd. Sébastienne werkt zelf inmiddels ook als zangcoach.
Sébastienne is altijd al met muziek bezig geweest. "Maar dat kon ook niet anders. Want mijn ouders hebben elkaar leren kennen in een band."
'Toen ik zes was zong ik al bij Kids Bizz van Monica Millar. Sinds mijn elfde ben ik lid van het Engelstalige toneelgroep I.D.E.A. Daar ben ik heel erg in gegroeid. In februari sta ik op het toneel in 'Sleeping Beauty The Panto', op 1 en 2 februari, maar vanaf februari ben ik de nieuwe director!" Ze deed bovendien de Havo voor Muziek en Dans. Veel Barendrechters hebben haar al zien en horen zingen op het Zomer- en WinterFeest of bij een radiouitzending van Jos Vis.
De live presentatie op 24 januari is een onderdeel van haar afstudeerprogramma. "Ik studeer af als zangeres en songwriter. Dan is het de bedoeling dat je een optreden doet. Je moet laten zien dat je door hebt waar het bij muziek maken om draait. Je moet goed samenwerken met je band en het moet eruit zien alsof je veel plezier hebt op het podium. Het is gewoon laten zien dat je een artiest bent, eigenlijk."
Sébastienne beschouwt het optreden bovendien als een try-out voor haar nieuwe band en haar nieuwe muziek. Ze is op zoek geweest naar de muziek die het beste bij haar past. Daarbij kwam ze uit bij de neo-soul. "Met als inspiratie bijvoorbeeld Ady Suleiman, Jorja Smith en Jessie J."
Inmiddels heeft Sébastienne Hol zeven nummers helemaal klaar liggen. Dertig liedjes moeten nog worden gemixt en gemasterd. "Uiteindelijk wil ik de nummers op een cd'tje hebben, wat je kan vasthouden. Daar ben ik erg van", zegt ze lachend. Maar eerst moeten er optredens komen. Maar daar wordt aan gewerkt.

De live presentatie van Sébastienne Hol wordt op vrijdag 24 januari gehouden in het MCA, Ambachtsweg 17 in Rhoon. Aanvang 19.30, start 20 uur. Het optreden duurt een half uur. De toegang is gratis. Sébastienne heeft er zin in. "Hoe meer mensen er komen, hoe leuker het is."

Meer berichten