Logo deschakelbarendrecht.nl

Sjanie Willemstein (70)

Waar kennen we jou van?
Ik ben geboren en getogen in Barendrecht. Mijn ouders beheerden Willemstein Transport. Ik begon met kranten bezorgen en later werkte ik bij de melkboer. Weer later trouwde ik met een melkboer en werkte ik op de EMHA-wagen. Ik werkte 23 jaar bij slachtofferhulp in Barendrecht en Rotterdam. En inmiddels ben ik alweer dertig jaar betrokken bij slagerij Hiel op de Middenbaan. Ik ben hier twee dagen per week te vinden. Ook ben ik voorzitter van stichting De Zonnebloem.

Wat doet de Zonnebloem?
Deze stichting organiseert uitjes en gezellige middagen voor mensen met een fysieke handicap. We verzorgen bingo's, gezellig koffiedrinken en we regelen bezoekwerk. De vrijwilligers bezoeken dan mensen thuis. De Zonnebloem is er voor alle leeftijden. We zijn dan ook op zoek naar vrijwilligers en dan vooral in de jongere leeftijd, zodat we ook jonge mensen aan elkaar kunnen koppelen voor de bezoekjes.

Hoe is jouw gezinssituatie?
Ik heb zes kinderen in de leeftijd van 39 tot en met 47 jaar. Inmiddels zijn daar dertien kleinkinderen bijgekomen. Ik heb sinds drie jaar een LAT-relatie met Peter.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?
Ik kom uit een gezin van elf kinderen en ben in een warm nest opgegroeid. Ik denk meteen aan die keer dat mijn vader zo trots op mij was toen ik mijn vakdiploma transport haalde. Dat was toch iets meer bijzonder dan dat mijn broers het haalden.

Waar word je gelukkig van?
Van saamhorigheid, met het hele gezin bij elkaar zijn en als ik andere mensen blij kan maken.

Waar ben je verdrietig om geweest?
25 jaar na mijn scheiding kreeg ik een relatie met Pieter. Na negen maanden kreeg hij een hartstilstand. Dat deed me zoveel verdriet en zorgde er ook voor dat ik lange tijd geen relatie aan durfde te gaan.

Welke toekomstdromen heb je nog?
Nog genoeg. Het dromen stopt pas als ik mijn laatste adem uitblaas. Ik hoop dat mijn relatie met Peter nog lang mag blijven duren en dat alles goed blijft gaan met de kinderen en kleinkinderen.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?
Als een mensenmens, een open boek en het hart op de tong.

Hoe sta je 's morgens op?
Is dat echt interessant voor de lezers? Ik begin de dag met twee glazen lauw water. Daarna ga ik douchen, aankleden, ontbijten en ik kijk een blokje nieuws. Als ik moet werken sta ik 6.15 uur op en anders rond 8 uur.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?
Pure chocolade en om een mooie film af te kijken als het eigenlijk al erg laat is.

O ja, en als een vriendin belt met een leuk voorstel, ben ik zo weg.

Wat zijn je angsten?
Angst is een slechte raadgever. Ik ben nog wel lang bang geweest door wat er met Pieter gebeurde. Dat gaat nu beter. En kleine, donkere ruimtes zijn geen favoriet.

Wat is je guilty pleasure?

Patience spelen op mijn telefoon. Als ik daar aan begin ben ik zo een uur verder.

Wat vind je stom?
Door mijn achtergrond als maatschappelijk werkster, analyseer ik alles. Ik zie ook alles en mijn hoofd verzint dan oplossingen voor anderen. Ik spreek het niet uit, dus het is totaal nutteloos en kost alleen maar energie.

Wat heb je geleerd van je ouders?
Het is beter te geven dan te ontvangen. En als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

Waar kijk je naar op tv?
Het nieuws en ik houd van Engelse detectives. Ook Rail Away vind ik prachtig. O, en sinds ik Peter ken, weet ik alles van de Formule 1.

Wat is je grootste miskoop?
Ik kocht twee apparaatjes voor 60 euro waar je een kleine ruimte mee kan verwarmen. Nou, het duurde meer dan 24 uur voordat de wc verwarmt was. Heel nutteloos dus.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?
Ik droomde altijd van lang, blond haar. Maar ik heb piekhaar, dus die droom kwam nooit uit. Nog steeds kan ik weleens jaloers zijn op dames met een mooie volle haarbos. En mijn gehoor is slecht. Dus nieuwe oren ook graag.

Wie heb je voor het laatst gebeld?
Mijn dochter. Ze is op zoek naar een huurhuis in Barendrecht. Maar dat lijkt onmogelijk te zijn.

Wat is je favoriete quote?
Sta een keer meer op dan dat je gevallen bent.

Meer berichten