Column Jamie: Mijn 2020
Logo deschakelbarendrecht.nl
Jamie

Column Jamie: Mijn 2020

Ik weet niet of het nog mag, maar ik wens iedereen nog de beste wensen voor 2020. Ik hoop dat iedereen een leuke Oudjaarsavond heeft gehad en met goede moed 2020 in gaat. De 10's zijn nu officieel afgesloten en inmiddels zitten we al halverwege de eerste maand van dit nieuwe jaar. Ik ga nu mijn laatste jaar als tiener in, want in augustus word ik twintig. Twintig klinkt een stuk ouder dan negentien, maar het klinkt ook zo definitief; je zit in de volgende leeftijdsklasse, de volgende levensfase. Er staan nog wel meer dingen te gebeuren dit jaar.

Naast dat ik weer een jaartje ouder word, ga ik ook het vierde en laatste jaar in van mijn opleiding journalistiek in Tilburg. Het 'echte' afstuderen gaat pas in 2021 gebeuren, maar de eerste maanden gaan in ieder geval wel dit jaar van start. Ik vind het soms wel lastig dat mijn opleiding zo snel voorbij gaat. Dat is natuurlijk heel fijn, dan weet je dat je het leuk hebt en dat het iets voor je is, maar het brengt een andere realiteit ineens heel dichtbij. Na mijn studie moet ik al gaan werken. Ik ben dan pas twintig of eenentwintig, dat ligt er natuurlijk aan hoe snel het gaat. Voorlopig houd ik het nog even bij studeren, want ik ben nog lang niet uit geleerd in dit geweldige vak.

Maar in 2020 staan er ook iets minder serieuze dingen op de planning. Een lang gekoesterde wens komt in maart ein-de-lijk uit: de Ierse band The Script live zien! Deze band staat samen met Imagine Dragons, Coldplay en Twenty One Pilots op een lijstje van artiesten die ik gezien moét hebben en dit jaar kan ik de Ierse mannen dus van dat lijstje afstrepen. Hall of Fame is voor mij hun mooiste nummer, maar Superheroes en The Man Who Can't Be Moved zijn ook prachtig. The Script schijnt heel goed te zijn live, dus ik ben heel benieuwd! We hebben staanplaatsen, dus we kunnen ze van dichtbij bewonderen.

Kortom; 2020 gaat een bijzonder jaar worden!

Meer berichten