Logo deschakelbarendrecht.nl
Baco heeft al meerdere eigenaars gehad.
Baco heeft al meerdere eigenaars gehad. (Foto: )

Baco is dol op z'n baas

REGIO - Het komt steeds vaker voor dat een vrij jonge hond, voordat hij in De Dierenstee terechtkomt, al meerdere eigenaren heeft gehad. Dat is vaak niet aan de hond zelf te wijten, maar meer aan het feit dat veel dieren tegenwoordig vrij gemakkelijk via online verkoopsites en social media van eigenaar (kunnen) wisselen.
Ook de Amerikaanse Staffordshireterriër Baco heeft op vijfjarige leeftijd al meerdere eigenaren gehad. Bij een van deze eigenaren moet hij geen fijne tijd hebben gehad. Dat is te merken aan het feit dat Baco niet zo dol is op mannen, dat hij schrikt van onverwachte bewegingen en hij het niet zo prettig vindt als je hem over zijn kop aait. Toch houdt Baco nog steeds enorm van mensen, al moet je wel eerst zijn vertrouwen winnen. Nieuwe mensen zijn voor Baco altijd even spannend, maar als hij je eenmaal vertrouwt is Baco een hele lieve en rustige hond. Hij is heel graag dicht in de buurt van zijn baas en is dol op knuffelen. Baco is zo dol op zijn baas dat hij die ook graag wil beschermen en dat gedrag is wel iets waar de toekomstige eigenaar van Baco rekening mee moet houden (en moet trainen). Een ander aandachtspunt is het gedrag dat Baco kan vertonen als hij iets tegenkomt dat een reactie bij hem opwekt, bijvoorbeeld een soortgenoot of een fietser. Baco fixeert dan meteen en het is op zulke momenten belangrijk dat hij de aandacht verlegt naar degene die bij hem is. Dat lukt gelukkig vaak prima, want Baco luistert goed en ontvangt graag complimenten. Voor Baco wordt een liefdevol thuis gezocht, zonder andere huisdieren, waar hij na een paar onrustige jaren eindelijk tot rust mag gaan komen.
Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, Numansdorp. 0186 – 655 150. www.dierenstee.nl. Openingstijden maandag 11 tot 15 uur en dinsdag tot en met zaterdag 11 tot 15.30 uur.

Meer berichten