Logo deschakelbarendrecht.nl
Samen bij het nieuwe orgel. Van links naar rechts Bea Koop, Karin Doller, mevrouw Hazenbroek, Piet Laban en Hans van Gelder.
Samen bij het nieuwe orgel. Van links naar rechts Bea Koop, Karin Doller, mevrouw Hazenbroek, Piet Laban en Hans van Gelder.

Nieuw orgel Borgstede overgedragen

BARENDRECHT – De weeksluitingen die op vrijdagmiddag in Borgstede gehouden worden, kunnen weer begeleid worden op een orgel. Vrijdag 17 januari werd het instrument officieel overgedragen.
Het vorige orgel in de zaal van Borgstede was na 25 jaar duidelijk aan vervanging toe. De begeleiders kozen de laatste tijd vaak voor de piano, die naast het orgel staat. "Op het oude orgel zat ook een ritmebox", vertelt organist Hans van Gelder lachend. "Het gebeurde weleens dat tijdens het spelen plotseling 'cha, cha, cha…' klonk. En niet iedereen wist direct hoe dat uitgezet moest worden."
Piet Laban nam het initiatief om te zoeken naar een nieuw orgel voor Borgstede. Na een oproep in kerkblad Klankbord werden zes elektronische orgels aangeboden. Hans van Gelder heeft de orgels gekeurd. Het orgel van mevrouw Hazenbroek stak er kwalitatief duidelijk bovenuit. Het werd altijd bespeeld door haar man, die overleden is.
Via de Barendrechtse Uitdaging werd Den Otter Verhuizingen bereid gevonden om het orgel te verhuizen.
Tijdens de weeksluiting van 17 januari werd het orgel officieel overgedragen. In de zaal van Borgstede waren 45 mensen aanwezig, waarmee het iets drukker was dan normaal. Dominee Bert de Wit leidde de weeksluiting. Mevrouw Hazenbroek en haar dochter Karin Doller waren daarbij aanwezig.
Piet Laban sprak na afloop van de weeksluiting een kort woord. 'Dit is een volledig orgel, bijzonder geschikt voor de begeleiding", zei hij. Dat werd bevestigd door Hans van Gelder. Die wees op de twee klavieren en het pedaal, iets wat bij het vorige orgel ontbrak.
Locatie manager Bea Koop van Borgstede dankte mevrouw Hazenbroek met een grote bos bloemen. De bewoners van Borgstede verdienen een goed orgel, vindt Koop. 'Want muziek is een van de belangrijkste dingen in het leven."
Het orgel wordt twee maal per maand gebruikt bij de weeksluiting. Tijdens het nagesprek ontstond het idee om het orgel vaker te bespelen. Hans van Gelder wil daar graag aan meewerken. Mevrouw Hazenbroek komt dan graag luisteren.

Meer berichten