Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:
FOTO

'Hulpverleners te water': meer dan 10 mille voor Roparun

In het Inge de Bruijn-zwembad hebben hulpverleners met een nachtelijke zwemestafette 10.700 euro bijeengebracht voor Roparun. Burgemeester Jan van Belzen en Inge de Bruijn gaven zaterdagavond om zeven uur het startsein. 

De zeven teams hebben zonder noemenswaardige blessures of pijntjes de twaalf uur volgemaakt. Zondagochtend om 7.00 uur werden de laatste banen gezwommen met het toepasselijke nummer "We are the Champions" van Queen uit de luidsprekers. De laatste tien seconden werden door alle aanwezigen gezamenlijk luidkeels afgeteld, waarmee de negende editie van de zwemestafette "Hulpverleners te water" ten einde kwam.

Arjen Littooij, algemeen directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, maakte zondagmorgen om half acht de einduitslag bekend gemaakt. Er waren twee bekers beschikbaar: De prijs voor het team met het grootste aantal gezwommen banen werd gewonnen door het Ambulanceteam van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond (AZRR), met 928 banen. De tweede beker is voor het team met de hoogste opbrengst, deze werd gewonnen door het team "SEHaaibaaien", een team van de Spoedeisende hulp van het St Franciscus Gasthuis, met € 3.655,=. Alle teams tezamen hebben in totaal € 10.700,= bijeengebracht. 

Volgend jaar wordt het tweede lustrum gevierd: de tiende zwemestafette "Hulpverleners te water" wordt in de nacht van 16 op 17 januari 2021 gehouden. De organisatie hoopt dan op een recordaantal teams, er kunnen maximaal elf teams deelnemen.

Meer berichten