Logo deschakelbarendrecht.nl
De Duitse Jachtterriër Gappie.
De Duitse Jachtterriër Gappie. (Foto: )

Duitse Jachtterriër Gappie zoekt nieuwe baas

REGIO - Over het algemeen ziet men in De Dierenstee vaak dezelfde hondenrassen terugkomen. Af en toe wordt er echter een ras ter adoptie aangeboden dat niet eerder in de opvang naar een nieuw thuis heeft gezocht. Op dit moment wacht de Duitse Jachtterriër Gappie op een nieuwe baas.

De Duitse Jachtterriër is een relatief jong ras dat in het begin van de twintigste eeuw is ontstaan. Deze kruising tussen een Foxterriër en een Welsh Terriër is bedoeld om als werkhond voor de jacht gebruikt te worden. Plaats je dit ras in een gezin, dan moet de hond wel heel veel bewegingsvrijheid hebben. Voor de zeven maanden jonge Gappie wordt dan ook een plek gezocht waar men met hem gaat werken en trainen. Ook aan de opvoeding moet veel tijd worden besteed, want Gappie is een echte puber en moet nog veel leren. Hij is lief en vrolijk en altijd enthousiast, maar Gappie is ook heel druk en heeft een sterke eigen wil. De commando's beheerst Gappie nog niet voldoende en aan de lijn is hij vooral bezig met snuffelen en wil hij jagen. Op andere honden reageert Gappie tot nu toe vrij brutaal en zelfs wat dominant. Of hij bij een soortgenoot geplaatst kan worden, is nog niet duidelijk. Het gedrag en karakter van Gappie vereisen een ervaren eigenaar, bij voorkeur iemand die het pittige gedrag van terriërs begrijpt. Wie veel tijd wil investeren in deze bijzondere hond moet zeker met hem komen kennismaken.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, Numansdorp. 0186 – 655 150. www.dierenstee.nl. Openingstijden maandag 11 tot 15 uur en dinsdag tot en met zaterdag 11 tot 15.30 uur.

Meer berichten