Logo deschakelbarendrecht.nl
Adriaan Feyaerts en Jeroen Geevers.
Adriaan Feyaerts en Jeroen Geevers.

Slagwerkduo met verrassend repertoire Dorpskerk

BARENDRECHT - In de Dorpskerk Dorpsstraat 146, vindt op zondag 2 februari om 12 uur een concert plaats door twee bijzondere musici: het slagwerkduo Feyaerts/Geevers

Adriaan Feyaerts en Jeroen Geevers leerden elkaar kennen bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Zij delen een grote passie voor het orkestrale repertoire, maar wilden ook wel eens in een kleinere setting samenspelen. De marimba heeft een centrale plaats in hun repertoire. Dit melodische slagwerkinstrument combineert het visuele spektakel van het slagwerk met de warmte en lyriek die men niet direct bij deze instrumentengroep zou verwachten. De marimba stelt hen in staat om een repertoire te spelen dat normaal gesproken aan hen voorbij zou gaan. Bewerkingen van het werk van grote componisten als Bach en Ravel vormen de basis van hun programma.

Op 2 februari brengen ze dan ook muziek van Bach en Ravel maar daarnaast ook van Steve Reich, Roderik de Man en Piazzola ten gehore.

Dit concert wordt georganiseerd door Stichting Barendrecht Klassiek. De toegang is gratis, een bijdrage achteraf is meer dan welkom. Vooraf is er koffie en thee, het programma heeft geen pauze en duurt ongeveer een uur. Meer informatie is te vinden op www.barendrechtklassiek.nl of via (0180) 619113.

Meer berichten