Logo deschakelbarendrecht.nl
Marianne Tijssen-Humme en Marcel van Prehn, dinsdagavond.
Marianne Tijssen-Humme en Marcel van Prehn, dinsdagavond.

Uittocht bij D66-fractie

BARENDRECHT – De twee buitengewoon commissieleden van D66 in de gemeenteraad van Barendrecht stoppen ermee. Hun ontslag staat op de agenda van de gemeenteraadsvergadering van 28 januari.

D66 heeft één zetel in de gemeenteraad. Raadslid Marcel van Prehn mag zich in commissies laten vertegenwoordigen door Jasper Heugens en Marianne Tijssen – Humme. Zo kan de fractie toch bij elke vergadering aanwezig zijn.
Jasper Heugens stopt omdat hij pas vader is geworden en in verband met zijn werk, legt Marcel van Prehn uit.
Marianne Tijssen-Humme kan zich niet meer vinden in de manier van werken van de gemeenteraad. "Ik ben van de inhoud, niet van de spelletjes", zegt ze. Vorige week zijn er tijdens een commissiervergadering woorden gebruikt, die voor haar te ver gingen. Het voorval staat niet op de geluidsopname van de vergadering. Commissievoorzitter Dick Heijboer(EVB) wil de woorden niet herhalen, maar bevestigt dat hij moest ingrijpen. "Dan moet je als voorzitter de orde bewaren."
"Het was de druppel die de emmer deed overlopen", zegt Tijssen-Humme. Meer wil ze er nog niet over kwijt. Misschien later.
Marcel van Prehn moet nu op zoek naar vervanging. Er staan nog zes mensen op de kandidatenlijst van de verkiezingen van 2018. Maar daarvan is er één verhuisd en één geen lid meer.

Meer berichten