Afbeelding

Gevoelige Ziva heeft rust en regelmaat nodig

Algemeen

REGIO - Het dier dat momenteel het langst in De Dierenstee op een nieuw thuis wacht, is de vier jaar oude Mechelse Herder Ziva. Zij kwam in oktober de opvang binnen en helaas is er sinds die tijd nog niet veel interesse in haar getoond. Onterecht, want Ziva is erg lief en aanhankelijk, al kan ze bij een eerste ontmoeting wat voorzichtig zijn. Maar als Ziva iemand heeft leren kennen, is ze een hele fijne hond die graag werkt voor haar baas.
Ziva is heel speels en leergierig en vindt het fijn om actief bezig te zijn. Ze houdt van wandelen, naast de fiets lopen en behendigheid. Ziva beheerst de commando's prima en loopt ook netjes mee aan de lijn. Ze is echter wel gevoelig voor prikkels en dat kan vooral tot uiting komen tijdens een wandeling. Dan kan Ziva namelijk fietsers en tractoren tegenkomen en daar reageert ze sterk op. Als Ziva de kans krijgt, zal ze datgene wat haar prikkelt ook proberen te pakken. Kan Ziva niet bij het object van haar frustratie komen, dan kan ze zich in het uiterste geval richten tot de persoon die het dichtst in haar buurt staat. Daarom wordt Ziva in de opvang met een muilkorf uitgelaten, iets dat ze prima accepteert. Maar in een prikkelvrije omgeving is een muilkorf niet nodig en kan er fijn met Ziva gewandeld worden. Een rustige omgeving is voor Ziva wel een vereiste. Ze is een gevoelige hond die gebaat is bij een rustige, ervaren en consequente eigenaar die met haar aan de slag gaat. Ziva wil uitgedaagd worden en dingen ondernemen met haar baas. Daarnaast houdt ze ook van relaxen en knuffelen. Wie kan Ziva de benodigde rust en regelmaat bieden?
Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, Numansdorp. 0186 – 655 150. www.dierenstee.nl. Openingstijden maandag 11 tot 15 uur en dinsdag tot en met zaterdag 11 tot 15.30 uur.

Advertenties uit de krant