De kerk van Kijfhoek.
De kerk van Kijfhoek.

Kerkdienst in Kijfhoek

Algemeen

HEERJANSDAM - In de Zwijndrechtse Waard ligt tussen Heerjansdam en Zwijndrecht het kleine polderkerkje in het buurtschap Kijfhoek. De geschiedenis hiervan gaat terug naar het begin van de veertiende eeuw. Op de stroomrug van De Devel werd een kleine kapel gebouwd. De monniken van het nabijgelegen klooster Eemstein hebben rond 1500 de kapel uitgebreid tot een kerkje.
Sinds de Reformatie, eind zestiende eeuw, wordt er in deze polderkerk protestantse diensten gehouden en was de kerk eigendom van de Protestantse gemeente Heerjansdam-Kijfhoek. Sinds januari is deze monumentale polderkerk overgedragen aan de Stichting Behoud Kijfhoekkerk. Het doel van de stichting is het blijven organiseren van twee maandelijkse traditionele kerkdiensten onder verantwoordelijkheid van de Protestantse Gemeente van Heerjansdam. Per jaar worden er gemiddeld vierentwintig diensten gehouden.
Op de eerste en derde zondag van de maand is er om 15 uur een traditionele kerkdienst. De eerstvolgende is zondag 16 februari. De samenkomst zal worden geleid door Wim Wiersma, kerkelijk en pastoraal werker in Heerjansdam.

Advertenties uit de krant