<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelbarendrecht.nl
Auteur Frank Krake en Hannelore.
Auteur Frank Krake en Hannelore. (Foto: )

Lezing over 'Hannelore, meisje uit de sekte'

BARENDRECHT - Frank Krake schreef het boek 'Hannelore, het meisje uit de sekte', over een van de meest beruchte sektes van Nederland. Frank en Hannelore vertellen hierover in Het Kruispunt op zaterdag 11 april, 19.30 uur.

Hannelore groeide vanaf haar derde op in de sekte 'Gemeente Gods', waar haar ouders actief lid van waren. In een woning aan 't Weegje in 's Gravendeel begon het allemaal met een huisgemeente. Veel leden kwamen uit Dordrecht, Barendrecht, Maassluis, Rotterdam en Krimpen aan den IJssel.
Het leven speelde zich grotendeels af binnen de muren van een oud klooster in Nederland. Vijftien jaar lang werd ze gehersenspoeld en leefde ze in haar eigen wereld. De charismatische en zichzelf 'Profeet 'noemende sekteleider Sipke Vrieswijk voerde met zijn partner Aagje een waar schrikbewind. Niemand was veilig.
Toen het einde nabij leek 'ontvoerden' ze Hannelore naar Israël, Zweden en Cyprus. Na jaren gevangenschap, drank en drugs bevrijdde de politie haar, tegen haar eigen wil. Een internationale klopjacht op Vrieswijk begon. Vanaf dat moment begon ook pas haar echte strijd. Het gevecht om opnieuw te leren leven, weer Hannelore te worden in een vrije wereld.

Met vallen en opstaan wist ze die strijd uiteindelijk te winnen. Nu leidt Hannelore (42) een gelukkig leven met haar grote liefde en vier kinderen en hoopt ze een voorbeeld te mogen zijn voor velen. Hannelores verhaal lijkt wellicht op een bizar incident, maar niets is minder waar. Anno 2020 zijn er alleen al in Nederland meer dan 80 sektes actief, met zo'n tienduizend volgelingen.

Auteur
Frank Krake (1968) studeerde Marketing Strategy aan de Rijksuniversiteit Groningen en publiceerde in een Amerikaans wetenschappelijk tijdschrift. Sinds 2013 schrijft hij boeken. Krake heeft meerdere bestsellers achter zijn naam staan, waaronder de bestsellers Menthol en De laatste getuige.

Van politieagent Withag hoorde hij jaren geleden voor het eerst over een meisje dat mede door zijn toedoen uit de klauwen van een sekte was gered. Het verhaal intrigeerde hem en leidde uiteindelijk tot een kennismaking met Hannelore.

Voor Hannelore interviewde Frank Krake de hoofdpersoon tientallen keren. Ook sprak hij met vele direct betrokkenen in deze unieke en spraakmakende zaak, waaronder haar ouders, zus, voormalige sekteleden en de toenmalige politieagenten. Krake deed grondig archiefonderzoek in de juridische dossiers en rapporten van psychiaters, en haalde naast veel nieuwe informatie ook nooit eerder gepubliceerde foto's over de sekte boven water die staan afgebeeld in het boek.

Lezing
De lezing vindt plaats op zaterdag 11 april om 19.30 uur in Het Kruispunt. Kaarten zijn te koop via www.theaterhetkruispunt.nl/frankkrake of via de publieksservice via 0180-615958.
Na de lezing verkoopt The Read Shop Barendrecht het boek 'Hannelore, het meisje uit de sekte' en kan het boek worden gesigneerd.

Deze avond is een initiatief van Het Kruispunt (Theater het Kruispunt en de Bibliotheek AanZet) en The Read Shop Barendrecht.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221965&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537354&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>