<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelbarendrecht.nl
Gelske van der Duin en Yolande van den Berg (foto: Jos Wesdijk)
Gelske van der Duin en Yolande van den Berg (foto: Jos Wesdijk) (Foto: Jos Wesdijk)

Duo Duinenberg zet bekende gedichten op muziek

BARENDRECHT - In april gaat Duo Duinenberg in Zuid-Afrika 'on tour'. Het duo bestaat uit Gelske van der Duin (zang) en Yolande van den Berg (componist). Op zaterdagavond 28 maart om 19.30 uur treden ze  op in de Triomfatorkerk .
Het muzikale Duo Duinenberg brengt een niet-alledaags concept. Yolande van den Berg componeerde muziek voor Zuid-Afrikaanse gedichten en Gelske van der Duin zingt ze met een prachtige alt-stem. 
Dat het Zuid-Afrikaanse gedichten zijn, is niet toevallig. Yolande komt uit Zuid-Afrika en haar ouders wonen er nog. In april gaat het duo er naar toe voor zes optredens. Maar eerst krijgt Barendrecht op  28 maart al de kans om de muzikale rondreis te horen. 
Op het programma staat poëzie van bekende Zuid-Afrikaanse dichters, zoals Elisabeth Eybers, Ernst van Heerden en Elrika van der Walt, ook te horen op de CD 'Gedig vir jou' die Yolande al in 2012 uitbracht.  
Daarnaast speelt Duo Duinenberg het gedicht 'Herinnering aan Holland' en een prachtig Fries gedicht: 'De hjerst hat de simmer te hof brocht'.
Het muziekconcert heeft een drietal dimensies: horen, zien én proeven. Gelske: 'Om te weten waar je naar luistert, leg ik bij alle 27 gedichten uit waar het over gaat.' 
Zuid-Afrika is volgens het duo ook: natuur. Yolande: 'Daarom worden er tijdens het optreden prachtige natuurfoto's getoond van fotograaf Koos van Niekerk.' 
De gedichten bezingen eigenlijk het leven, de natuur en de liefde - die ook in Zuid-Afrika door de maag gaat. Daarmee volgt de derde dimensie: proeven van een Zuid-Afrikaanse "ystervarkie" in de pauze. 

Concert voor iedereen
Gelske en Yolande zaten oorspronkelijk tussen de cijfers en letters; Yolande als registeraccountant en Gelske als financial controller. Maar de muziek kroop waar het niet gaan kon, en na een succesvolle conservatoriumstudie studeerden ze een paar jaar geleden af als resp. pianist en klassiek zangeres/zangdocent. 
Volgens Duo Duinenberg is hun concert voor iedereen de moeite waard. 'Luisterliedjes die net een stapje dieper gaan,' omschrijft Yolande. 'Professioneel, maar met een gezellig sfeertje,' zegt Gelske.


Optreden in Barendrecht
Duo Duinenberg treedt zaterdag 28 maart op in de Triomfatorkerk, Gebroken Meeldijk 150, inloop 19 uur, aanvang 19.30 uur Toegang: 7,50 euro, scholieren 2,50 euro.
Na aftrek van alle onkosten, is de opbrengst van dit concert bestemd voor het opknappen van de tuin van de Triomfatorkerk.
Voor meer informatie: 
www.duoduinenberg.nl/concertagenda of 
duoduinenberg@gmail.nl 
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221965&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537354&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>