Afbeelding

Wethouder Proos tekent akkoord voor betere arbeidsmarkt

Algemeen

BARENDRECHT - Tijdens een bijeenkomst van Greenport West-Holland afgelopen vrijdag, heeft Wethouder Proos namens de gemeente Barendrecht het 'Human Capital Akkoord' voor een betere arbeidsmarkt getekend. Daarmee belooft de gemeente zich in te zetten voor een betere aansluiting van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. 
Wethouder Proos: 'Onze bedrijven in Barendrecht zorgen gelukkig al voor veel banen in onze regio, daar zijn we blij mee. Maar er zijn aan de ene kant mensen die thuis zitten, en aan de andere kant vacatures die we niet kunnen opvullen. Dat laat zien dat er dingen echt beter kunnen. Daar zet ons college zich graag voor in!'   
De provincie Zuid-Holland heeft te maken met een tekort aan werknemers. Partijen vanuit overheid, onderwijs en bedrijfsleven hebben daarom samen het 'Human Capital Akkoord' gesloten. Samen zetten zij zich in om niet-werkenden aan een baan te helpen, internationaal talent aan te trekken en meer scholing en omscholing van personeel. 
Veel bestuurders vanuit de regio hebben hun handtekening onder het akkoord gezet. Daarbij was speciale aandacht voor de AGF-sector in Barendrecht. 

Advertenties uit de krant