Het strijkersensemble STRIJK! op het podium in de BaerneZaal tijdens Festival CultuurLocaal (foto Ruben Gouman)
Het strijkersensemble STRIJK! op het podium in de BaerneZaal tijdens Festival CultuurLocaal (foto Ruben Gouman)

Festival CultuurLocaal in de Baerne

Algemeen

BARENDRECHT – Op zaterdag 15 februari vond het vijfde festival van CultuurLocaal plaats in de Baerne met deze keer als thema "Ritme".
Ongeveer 40 peuters en kleuters met ouders en grootouders wisten de weg naar de Baerne te vinden voor het ochtendprogramma. Zij werden getrakteerd op een geweldige ukkepuk-voorstelling rond het muziekstuk The Syncopated Clock van Leroy Anderson. In deze voorstelling was het thema Ritme vooral vertolkt door het woodblock als tikkende klok. Het docenten-combo inclusief basgitaar en drums/woodblock zat in een halve cirkel rond de kinderen met daarom heen de ouders als het ware in de vorm van een klok. Iedereen genoot van de voorstelling onder leiding van Annemarie Rijkee.
's Middags waren er workshops rond het thema Ritme en de generale repetitie van STRIJK onder leiding van Arjan Kik. Ook is er nog hard gewerkt door het Grootmeespeelorkest onder leiding van Monique Kruidenberg aan Billy Jean van Michael Jackson in een fantastisch nieuw arrangement van Wim Soeters.
Aan het einde van de dag vond de uitvoering plaats in een afgeladen BaerneZaal met zeer enthousiast publiek. STRIJK! speelde vijf stukjes en daarna volgde een swingende versie van Billy Jean door het Grootmeespeelorkest, bestaande uit ongeveer 35 leerlingen en hun docenten.
Gitaardocent Sean Pithie presenteerde de uitvoering op zeer uitnodigende wijze en betrok het publiek bij alle ritmische motieven die de leerlingen door de muziek van Billy Jean uitstekend konden uitvoeren.
Voor inlichtingen over de lessen en activiteiten van CultuurLocaal kunt u contact opnemen met miranda@cultuurlocaal.nl. Inschrijven kan via de website www.cultuurlocaal.nl.

Advertenties uit de krant