Konijn Alice heeft een binnenverblijf nodig.
Konijn Alice heeft een binnenverblijf nodig.

Konijn Alice zoekt een maatje

Algemeen

REGIO - Het konijnen- en knaagdierenverblijf van De Dierenstee zit momenteel helemaal vol. Zo vol, dat er op dit moment ook geen konijnen en knaagdieren kunnen worden afgestaan aan de opvang. De drukte heeft onder meer te maken met de geboorte van zes konijnen en drie cavia's. Daarnaast zijn er de laatste weken weer een aantal vondelingen binnengebracht.

Een van de konijnen heeft de laatste tijd veel pech gehad. De ruim drie jaar oude voedster Alice werd bijna twee maanden geleden afgestaan, samen met haar zoon Sebastiaan. Alice, een Rex konijn, was bij binnenkomst erg benauwd en na medisch onderzoek bleek ze zelfs een longontsteking te hebben. Na een paar weken was Alice gelukkig goed opgeknapt, maar ze heeft wel last van chronische bronchitis. Daar kan Alice goed mee leven, maar het is niet verstandig om haar in een buitenhok te plaatsen. Er wordt voor Alice dus een baas gezocht die het geen bezwaar vindt om binnenshuis ruimte te creëren.

Helaas bleek de pech voor Alice nog niet voorbij, want onverwacht overleed haar zoon en maatje Sebastiaan. Alice voelt zich nu best eenzaam en er wordt dan ook zo snel mogelijk nieuw gezelschap voor haar gezocht. Alice is een redelijk tam konijn en ze vindt het over het algemeen prima om geaaid te worden. Verder is ze ook heel nieuwsgierig en ondernemend. Veel (binnen)ruimte is daarom heel belangrijk voor Alice en natuurlijk heeft ze weer een maatje nodig. Wie zijn of haar ram aan Alice wil koppelen, kan contact opnemen met De Dierenstee voor een eerste kennismaking.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, Numansdorp. 0186 – 655 150. www.dierenstee.nl. Openingstijden maandag 11 tot 15 uur en dinsdag tot en met zaterdag 11 tot 15.30 uur.

Advertenties uit de krant