<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelbarendrecht.nl

Open Dag Focus en OZHW Groen: 'de Focus op jou!'

BARENDRECHT – Op dinsdag 11 februari hielden Focus Beroepsacademie en OZHW Groen College hun gezamenlijke open dag.
Vele aankomende vmbo-brugklasleerlingen konden een kijkje nemen in het gebouw van Focus aan de Dierensteinweg. Samen met hun ouders lieten zij zich uitgebreid informeren over het gepersonaliseerde leren en konden ze meedoen aan tal van leuke lesactiviteiten.

'De Focus op jou!' is de kern van het al enkele jaren gehanteerde onderwijsmodel op deze school. Gepersonaliseerd leren, gebaseerd op het model van het Zweedse Kunskapsskolan. "Een unieke onderwijsvorm, die meer kansen biedt aan leerlingen, die een perfecte combinatie is van het opdoen van kennis en vaardigheden, waarbij de leerling voor een groot deel zelf de regie heeft. Bij zelfstandig werken, plannen, in een eigen tempo en op een eigen niveau", legt een medewerker van de school uit.

Kern van de begeleiding zijn de wekelijkse coachgesprekken. Tijdens de open dag konden leerlingen uiteraard zo'n gesprek ervaren. Of kennismaken met de Learning Portal, het digitale leersysteem, waarbij het lesmateriaal te bereiken is met behulp van een laptop, waarvan elke leerling gebruik moet maken.

Huidige leerlingen uit de onderbouw waren aanwezig om bij de diverse vakgebieden demonstraties te geven, en de jonge gasten ook daadwerkelijk aan het werk te zetten. Bijvoorbeeld bij biologie, natuur- en scheikunde, drama, aardrijkskunde, techniek, beeldende vorming, de talen, of levensbeschouwing. OZHW Groen College bood de leerlingen workshops bloemsierkunst aan. En voor de praktijkvakken werden de gasten rondgeleid in de kassen, dierenverblijven of in de techniekhal aan de overzijde van het Open Daggebouw.

Vmbo-leerlingen (met en zonder lwoo) hebben meestal wel op een of meerdere gebieden extra ondersteuning nodig, om al hun ambities waar te kunnen maken en hun doelen te bereiken. Naast de deskundigheid van de vakdocenten en hun manier van begeleiden, staat ook een Zorgteam voor hen klaar. Met didactische coaching of begeleiding op het gebied van dyslexie of dyscalculie. Middels TOPs!, het sociaal-emotionele programma, wat in de hele school wordt gebruikt en het ondersteunende programma Rots en Water, hoopt de school vele leerlingen vertrouwen en zekerheid te geven.

Vanzelfsprekend kon ook kennis gemaakt worden met de Profielvakken Zorg en Welzijn, Dienstverlening en Producten, Horeca, Bakkerij en Recreatie, Groen, en Media, Vormgeving en ICT. Deze keuzeprofielen worden in de bovenbouw aangeboden, maar leerlingen in de onderbouw gaan hier al vanaf klas 1 mee kennis maken.

In maart vinden de inschrijvingen plaats en zullen de nieuwe leerlingen nog vóór de zomervakantie uitgenodigd worden voor een kennismaking en een echt Focus-op-jou gesprek. Want daar gaat het uiteindelijk om: de Focus ligt op jou!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221965&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537354&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>