Een foto van de vorige estafette. (foto: Arnold Sluijs)
Een foto van de vorige estafette. (foto: Arnold Sluijs)

Estafette in Hart voor Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT - Op dinsdag 25 februari zijn Jasper en Erna Noordijk van Stichting De Zorgnijverij en Astrid Roos en Mylene van den Berg voor een particulier wooninitiatief te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht.
Het stokje van de estafette wordt doorgegeven aan beide brainstormers voor een nieuw wooninitiatief voor jongeren met een lichamelijke en verstandelijke handicap.  Astrid heeft een 17 jarige dochter met een lichamelijke en verstandelijke handicap en met 18 jaar komt zij van school. Waar zal zij haar dagbesteding het beste kunnen doorbrengen? En wanneer zij over een aantal jaren het huis uitgaat, waar kan zij dan het beste wonen? In haar zoektocht naar bestaande dagbestedingen en woonvormen ontdekt zij als moeder dat wat bestaat niet passend is voor haar dochter.  Nu onderzoekt zij met een aantal andere ouders  naar een nieuw wooninitiatief, waar hopelijk straks een woonplek uit ontstaat en waar een aantal jongvolwassenen hun eigen plekje hebben en veilig en begeleid kunnen wonen.
De Zorgnijverij voorziet in diverse vormen van begeleiding, zoals de dagbesteding aan jeugd en jongvolwassenen met een (licht)verstandelijke beperking en/of psychische stoornis. De Zorgnijverij is er van overtuigd dat acceptatie en vertrouwen de basis legt in het leven van ieder individu. Vanuit die basis willen zij bereiken dat de tijd die de cliënten bij hen doorbrengen een positieve invloed heeft op hun ontwikkeling.

De Zorgnijverij en de initiatiefnemers gaan met elkaar in gesprek en vertellen wat hen drijft en wat leren zij van elkaar?

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is op dinsdagavond tussen 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Exxact Barendrecht is te ontvangen op FM 106.4MHz in de ether, FM 105.9MHz op de kabel en via internet op www.exxact.nl. Uitzendingen zijn na te beluisteren op www.hartvoorbarendrecht.nl.

Advertenties uit de krant