Gerard Langenberg (rechts) en Peter Luijendijk onthullen het overzicht met de projecten.
Gerard Langenberg (rechts) en Peter Luijendijk onthullen het overzicht met de projecten.

Startsein voor project Sterk Techniek Onderwijs Barendrecht-Ridderkerk

Algemeen

BARENDRECHT - Woensdag is officieel het startsein gegeven voor het vierjarig project Sterk Techniek Onderwijs Barendrecht-Ridderkerk. Tijdens een ondernemersontbijt onthulden de directeur van het Gemini College Gerard Langenberg en de Barendrechtse wethouder Peter Luijendijk het logo van STO-BAR met daarbij een overzicht van alle deelprojecten, waarmee het techniekonderwijs een boost moet krijgen.
"We hebben mooie plannen ontwikkeld, maar we moeten nu over naar actie. Samenwerking met bedrijven is daarbij superbelangrijk" zegt projectleider Wim de Boom. Hij is blij met de betrokkenheid die de bedrijven nu al tonen: "In de aanloop van dit project hadden we twee ontbijtsessies met dertig ondernemers. Nu hebben er zo'n vijftig bij elkaar. Ook de cofinanciering vanuit de bedrijven was snel rond."
Voor de plannen van STO-BAR werd eind 2019 ruim twee miljoen subsidie toegekend na de zekerheid van tien procent cofinanciering. Doel van het project is om te komen tot regionale samenwerking tussen scholen en bedrijven, versterking van het technisch onderwijs en het promoten van techniek. Als belangrijkste troef wordt het opzetten van twee techniekcentra gezien. Deze centra komen in Ridderkerk en Barendrecht. "Leerlingen van de basisscholen en het voortgezet onderwijs moeten er kennis kunnen maken met technologie en de nieuwste technieken" licht Martha Netten van de Focus Beroepsacademie toe. Zij is eveneens als projectleider aan STO-BAR verbonden: "We hebben de input van bedrijven nodig om de lessen af te stemmen op de vraag. Want bieden we nu wel de juiste keuzevakken?"

Advertenties uit de krant