Lyan Leeuwenburg en Saskia Geeve: binnen een week was de koop rond.
Lyan Leeuwenburg en Saskia Geeve: binnen een week was de koop rond.

Nieuwe eigenaren voor Theehuys in Zuidpolder

Algemeen

BARENDRECHT – Lyan Leeuwenburg is nog een paar dagen eigenaar van het door haar gestichte Theehuys Polderzicht in de Zuidpolder. Op 2 maart draagt ze het bedrijf over aan Saskia Geeve en Malissa van der Heeden.

"Ik ben elf jaar dag en nacht met het Theehuys bezig. Ik sta nu op het punt om het wat rustiger aan te doen. Wat de toekomst brengt, zien we vanzelf", vertelt Lyan Leeuwenburg. Het is avond en samen met Saskia Geeve zit ze aan een lange gedekte tafel. "Morgenochtend komt hier een groep ontbijten", legt ze uit.

Er was acht jaar nodig om alle vergunningen voor het Theehuys rond te krijgen. Lyan Leeuwenburg vatte het plan op toen de omvorming van de Zuidpolder tot recreatiegebied nog in de kinderschoenen stond. Ze werd een vaste bezoeker van raadscommissies. Drie jaar geleden gingen de deuren eindelijk open. Het Theehuys bleek een groot succes.

"De Zuidpolder is veel aantrekkelijker geworden door het Theehuys. Zowel voor Barendrechters als voor mensen van buiten. Zonder ons zou het een veel minder leuk wandel-, fiets- en recreatiegebied zijn. Elke dag worden we nog door nieuwe mensen ontdekt. Zelfs door mensen die in de wijk hier vlakbij wonen", vertelt Lyan Leeuwenburg. "Vooraf dacht ik dat we een ouder publiek zouden trekken. Maar er komt van alles binnen. Ouders met kinderen, ouderen, een wandelclub, fietsers, alles. Je kan aan het publiek zien welke dag het is, De ene dag verwelkomen we de wandelclub en de volgende dag moeders met kinderen of wandelaars met honden."

"Ik wil op het hoogtepunt stoppen", zegt Lyan lachend. "En ik heb een heel goed gevoel bij de overname", voegt ze er direct aan toe.

Voor de nieuwe eigenaars komt een droom uit, vertelt Saskia Geeve. "Malissa en ik wilden altijd al iets beginnen. We wilden 'zoiets als dat Theehuys dat in Barendrecht staat' in Ridderkerk opzetten. En toen stond ineens in de krant dat het Theehuys te koop was. Ik hing die avond gelijk aan de telefoon."

Geeve en Van der Heeden waren bepaald niet de enige kandidaat-koper. "Onze makelaar doet dit werk al dertig jaar. Maar hij heeft nooit zo veel interesse gehad voor een pand", weet Lyan Leeuwenburg. Na het eerste contact ging het snel. "Binnen een week was het rond", herinnert Saskia Geeve zich. Sindsdien is ze vooral veel tijd kwijt aan het regelen van alle vergunningen die aan een horecabedrijf vast zitten.
Saskia Geeve komt uit een ondernemersfamilie, maar dan wel in de scheepvaartsector. "Onze Theehuys-ervaring is echt nul. Maar we zien het zeker zitten!" Overigens is Lyan Leeuwenburg drie jaar geleden ook gestart zonder horecaervaring. Het personeel van Theehuys Polderzicht blijft gedeeltelijk en zal de nieuwe eigenaars zoveel mogelijk wegwijs maken in de horecawereld. Toch hebben de nieuwe eigenaars ook nieuwe plannen. Als proef willen ze bijvoorbeeld vanaf mei ook op maandag open zijn.

Advertenties uit de krant