Column Jamie: Meer thuis dan op school
Logo deschakelbarendrecht.nl
Jamie

Column Jamie: Meer thuis dan op school

Ik zit inmiddels al in de tweede helft van mijn derde jaar journalistiek. De afgelopen twee jaar had ik het ontzettend druk, maar sinds ik in het derde jaar zit is dat best afgenomen. Mijn minor over beeldverhalen in het eerste half jaar was druk, maar richting het einde heel relaxt. Ik zat namelijk meer thuis dan dat ik naar Tilburg moest.

Je hoort mij niet klagen hoor, ik vind vrij zijn hartstikke lekker. Ik hoef dan niet vroeg op te staan om naar het verre Tilburg te vertrekken en ik zit ook geen twee uur in de trein heen en terug. Ik vind thuis werken ook prima. Alleen vanaf het begin van het schooljaar ben ik al veel vrij geweest. Ik hoefde standaard maar drie dagen in de week naar school. In de laatste maand, januari, ben ik denk maar vier of vijf keer naar school geweest. Dit was dan voor een paar besprekingen of andere kleine dingen.

De minor was daarna klaar dus gingen de 'gewone' schoolprojecten weer beginnen, dacht ik. Nee hoor, er zat eerst nog een klein onderzoek van twee weken tussen. Oké, ik ben niet zo'n fan van onderzoek doen, maar het moet maar. Ik had verwacht gelijk weer met drukke projecten te starten, maar dat is blijkbaar niet zo. Ik bekeek mijn rooster en zag dat ik bijna iedere dag zelfstandig moet werken: dus ook weer vrij ben. Dat zag ik niet helemaal aankomen.

Uiteindelijk ben ik toch maar de meeste van die vrije dagen naar school gegaan om daar te werken. Dat komt door twee dingen: het eerste is dat ik dan tenminste nog iets van een schoolritme krijg, want dat heb ik de afgelopen weken gemist. Het tweede is dat ik op school meer in een werksfeer zit, terwijl ik thuis makkelijk in een Netflixsfeer schiet. En ja, dat is helaas niet zo bevorderlijk voor een onderzoek.

Ik heb nu krokusvakantie (dus nu echt vrij), maar nu kan ik tenminste leuke dingen doen. Denk aan een dagje Utrecht of een vintage sale in de Van Nelle Fabriek. Ik heb er zin in!

Meer berichten