<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelbarendrecht.nl
FOTO

Inspirerende avond over 'de kracht van de Barendrechtse vrouw'

BARENDRECHT - Met interviews en muziek werd woensdag 4 maart in het gemeentehuis aandacht besteed aan de Internationale Vrouwendag. Het programma was samengesteld door de elf vrouwen in de Barendrechtse gemeenteraad. Het thema was 'De kracht van de Barendrechtse vrouw'.
Wethouder Reshma Roopram had 's middags van haar dochters gehoord waarom het goed is dat er aandacht wordt besteed aan de Internationale Vrouwendag. "Omdat vrouwen veel meer doen dan mannen."
De avond werd gepresenteerd door Jacinta Floor (VVD) en Cicilia Rijsdijk (EVB). Wat die laatste betreft is dat aantal van elf vrouwelijke raadsleden in een gemeenteraad met 25 zetels nog niet voldoende. "Dat is nog geen vijftig procent. Dus we hebben in 2022 nog wat in te halen."
Aan verschillende vrouwen werd gevraagd wie hen heeft geïnspireerd. Voor Jacinta Floor was het een mannelijke docent die haar stimuleerde om haar passie voor muziek te ontwikkelen. Raadsgriffier Geke Figge noemde een aantal inspirerende vrouwen. Daaronder Riek Bakker, stedenbouwkundige in een mannenwereld. Zij gaf de aanzet tot de Kop van Zuid in Rotterdam.
Carla van Beem vertelde dat ze er trots op is om de eerste vrouwelijke gemeentebode van Barendrecht te zijn. Ze heeft trouwens een diploma voor elektromonteur. "Ik wil alle vrouwen oproepen: wees niet afhankelijk van een man", aldus Van Beem.
Burgemeester Jan van Belzen was ook aanwezig. Hij wees op het standbeeld Vrouwe Carnisse op het Middeldijkerplein. Dat is een eerbetoon aan de vrouwen in de wijk. Volgens de burgemeester heeft het zin om aandacht te besteden aan de Internationale Vrouwendag, omdat er nog steeds een verschil in salaris is tussen mannen en vrouwen.
Tijdens de avond werd opgetreden door Kids Bizz en Glenda Rolle. De vijftig bezoekers (waaronder enkele mannen) kunnen alvast de datum maandag 8 maart 2021 in hun agenda schrijven. Dan wordt in het gemeentehuis opnieuw aandacht besteed aan de Internationale Vrouwendag.

(door Arco van der Lee)


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221965&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537354&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>