<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Glenda Peters (55)

Waar kennen we jou van?

Als de moeder van Camiel en Xavier. Waarschijnlijk ook als winnares van de Soundmixshow. Het was de eerste editie waarin Gerard Joling ook zat, in 1985. Ik heb een tijd nationaal opgetreden. Met de band Puur & Simpel, waar ik nu in zit, spelen we veel in deze regio. Ik heb opgetreden op het Zomer- en WinterFeest en op Koningsdag. Ik woon bijna twintig jaar in Barendrecht.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben twintig jaar getrouwd met Paul. Maar we kennen elkaar al veertig jaar. We woonden in dezelfde straat. Camiel is 20 en Xavier is 18 jaar. Onze labradoudle Sydney, is vijf jaar.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

De eerste drie jaar van mijn leven woonde ik in Suriname. Het beeld wat me nog goed voor ogen staat, is dat ik tijdens een tropische regenbui in mijn onderbroek op straat stond en de regen 'opdronk'. Stampen in de plassen en die grote regendruppels op proberen te vangen.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik heb niet veel dromen meer. Mijn leven is goed zo. Ik houd me graag bezig met kleine maatschappelijke projecten. Zo werk ik een paar uurtjes per week als zangcoach. Voor de jongens droom ik natuurlijk wel van een muziekcarrière. Zij timmeren al aardig aan de weg.

Wat was je beste beslissing het afgelopen jaar?

Om geen commerciële projecten meer aan te pakken. Het geeft me veel rust dat ik alleen dingen doe die goed voelen.

Wat wil je nog leren?

Drie jaar geleden ben ik begonnen met gitaar spelen. Dat gaat steeds beter en daar wil ik dus zeker nog veel meer van leren. Ik kan mezelf inmiddels een beetje begeleiden bij het zingen. Hoe leuk is dat? En liedjes componeren. Daar ben ik nu ook mee bezig en wil ik ook beter in worden.

Wat zou je doen met een miljoen?

Dat geld heb ik zelf niet nodig, dus zou ik een groot deel weggeven aan gezinnen met kinderen die het goed kunnen gebruiken.

Hoe sta je 's morgens op?

Met een goed humeur. Regelmaat heb ik niet in mijn ochtendritueel. De ene keer eet ik cornflakes, de andere keer bak ik een ei. Ik check mijn telefoon wel altijd even.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Chocolade met hazelnoot of met karamel. Maar op zich kan het ook drie dagen in de kast liggen. Het is meer als het open op tafel ligt dat ik er moeilijk vanaf kan blijven.
Ik ben alweer een tijdje vegetariër. Ik kan het vlees makkelijk laten staan. Ik voel me veel beter en het is natuurlijk ook veel beter voor de dieren.

Waardoor raak je geïrriteerd?

Onrecht en grootdoenerij.

Waar kijk je naar op televisie?

Ik kijk nauwelijks televisie. Maar Net Niksen doen we graag. Zo noemen wij Netflix. Ik heb net de serie 'Love is Blind' afgekeken en samen met Paul heb ik 'The Missing' gekeken. We zijn nu weer op zoek naar een nieuwe serie.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Ik ben blij met mijn voeten, maar die hamertenen! Als ik dan wat zou moeten veranderen, dan die tenen. Dan kan ik tenminste weer eens leuke open schoentjes aan.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

Mijn moeder. Ik was jarig en Paul zou haar ophalen voor het etentje. We zijn met het gezin en mijn moeder bij de Japanner geweest.

Ben je een doener of een denker?

Ik ben een doener

Hoe zou je je leven in tien steekwoorden omschrijven?

Bruisend, sociaal, spontaan, actief, muzikaal, gezellig, stabiel, passievol, creatief, vreedzaam.

Welke spreuk zou je op een tegel willen hebben?

Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.

Wanneer heb je voor de laatste keer iets nieuws gedaan?

Dat gaat nog gebeuren. Per 1 april ga ik anderhalve dag per week bij Nora, een kledingwinkel in Capelle aan de IJssel werken.

Wat is je quilty pleasure?

Vanille-ijs. En met nootjes, pistache. O, en hazelnootijs.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221965&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537354&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>