Column Jamie: meer thuis dan op school (deel 2)
Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:
Jamie

Column Jamie: meer thuis dan op school (deel 2)

Het zal u waarschijnlijk niet veel verbazen, maar mijn column gaat deze week over het, jawel, corona-virus. Het is helaas nu aan de orde van de dag, we kunnen er niet meer omheen met z'n allen. Er gebeurt momenteel ook niet zo heel veel in mijn leven: een concert, stapavond, voorstelling en andere activiteiten gaan niet meer door.

De komende weken zit ik namelijk alleen maar thuis. Voor de vaste lezers is dat niks nieuws. Kort geleden schreef ik nog een column over het veel vrij zijn van school. Ik was nu weer net een paar weken lekker bezig toen het virus neerstreek in Nederland: notabene in Tilburg, de stad waar ik studeer. Echt paniek was er toen nog niet. Er hingen alleen maar om de twee meter posters in het Nederlands én Engels over hoe je je handen moest wassen. Overal waar ik keek zag ik die paarse dingen hangen. En toen moest de echte chaos nog komen…

Afgelopen donderdag maakte ik met klasgenoten nog een instructievideo met zeven tips om het corona-virus buiten de deur te houden. Op komische wijze lieten we zien hoe het juist niét moest. Wie kon bedenken dat wij een dag later te horen kregen dat we even snel wat cameraspullen moesten ophalen omdat de school twee weken dicht gaat. Ik heb geen idee waar ik die spullen voor nodig ga hebben, want het hele land zit toch al bijna op slot. Thuiswerken gaat een beetje lastig, omdat ik voor een video ergens ter plekke moet zijn. Deze column kan ik gelukkig wel thuis vanachter mijn laptop maken, maar dat is niet anders dan anders.

Maar goed, tot nu toe is er bij mij nog veel onduidelijkheid hoe de rest van de weken gaat worden. Ik kan heel goed luieren, maar om dat ongeveer drie weken vol te houden is toch andere koek. Non-stop films, documentaires en series kijken of een boek lezen ben ik ook wel een keer beu. Ik hoop in ieder geval dat het met iedereen goed gaat en blijft gaan de komende weken!

Meer berichten