Afbeelding

Reacties op sluiting afvalaanbiedstation

Algemeen

BARENDRECHT – De overwachte sluiting van het afvalaanbiedstation heeft tot een hoop reacties geleid.
Vrijdag om kwart voor zeven maakte BAR Afvalbeheer bekend dat het afvalaanbiedstation aan de Londen vandaag (zaterdag) voor het laatst open is. Door de grote drukte van de laatste tijd staan mensen hier te dicht op elkaar. Er wordt naar een oplossing gezocht.
Lennart van der Linden (EVB) noemt het een 'slechte zaak. Op Twitter stelt hij: "Dit gaat te ver. Vitale dienst. Nu krijg je ophoping afval. En als er IETS makkelijk te beheren is, is het gereguleerde toegang bezoekers via de slagboom, waar ieder in auto voor wacht en die vanuit een hokje kan worden bediend."
Toby Nieuwdorp komt op onze facebookpagina tot de zelfde conclusie. "Er is een slagboom om te reguleren, iedereen komt in een auto, auto meer dan 1,5 meter...wat is het risico? Uiteraard als iedereen zich aan de gedragsregels houdt.....Mis ik iets?"
Bij een bezoek aan het afvalaanbiedstation blijkt dat de slagboom trouwens niet goed functioneert. "Gelieve uw pas 2019 te gebruiken", staat er op het bedieningspaaltje. De slagboom staat open. Binnen de hekken staat een toezichthouder van de gemeente die bezoekers controleert.
 "Wellicht zijn er meer uitvallers in het personeel en wordt er voorrang gegeven aan inzameling van huishoudelijk afval", veronderstelt John van Dorst.

Wanneer het afvalaanbiedstation weer open gaat is nog niet bekend. 

Afbeelding

Advertenties uit de krant