Triomfatorkerk.
Triomfatorkerk.

40 dagentijd in Hart voor Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT - Op dinsdag 31 maart zijn Eveline Dirkse en Jacco Steen van de Diamantgemeente te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Sinds januari 2019 is de Diamantgemeente eigenaar van de Triomfatorkerk geworden.
in de 40 dagentijd, de 6 weken vóór Pasen, worden er in de kerken normaal heel wat activiteiten georganiseerd. Om en om verzorgen Eveline en Jacco voor de Diamantgemeente een dagelijks leesrooster uit het Bijbelboek Exodus. Zij geven elke dag een korte uitleg en reflexie op het gelezen tekstgedeelte. Het Bijbelboek Exodus verhaalt dat de Israëlieten, de nakomelingen van Jakob in Egypte worden onderdrukt.
In de 40 dagentijd gaat het om bezinning en in Wie er vrijheid van leven mag zijn. Door het Corona-virus is alles en voor iedereen veranderd. Er worden sinds half maart geen kerkdiensten meer gehouden met publiek. Er worden nu via internet veel kerkdiensten uitgezonden. Hoe gaat de Diamantgemeente in de Triomfatorkerk hiermee om? Hoe worden de gemeenteleden geïnformeerd en wat gebeurt er onderling op afstand? Met Eveline en Jacco gaat Hart voor Barendrecht over de 40 dagentijd in Coronatijd in gesprek.

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is op dinsdagavond tussen 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Exxact Barendrecht is te ontvangen op FM 106.4MHz in de ether, FM 105.9MHz op de kabel en via internet op www.exxact.nl. Uitzendingen zijn na te beluisteren op www.hartvoorbarendrecht.nl.

Advertenties uit de krant