Logo deschakelbarendrecht.nl
De drie gymdocenten.
De drie gymdocenten.

Unieke samenwerking gymdocenten Calvijn, Dalton en Focus

BARENDRECHT - Unieke tijden zorgen voor unieke initiatieven, ook in het Barendrechts voortgezet onderwijs. Drie lichamelijke opvoedingdocenten van respectievelijk Calvijn Groene Hart, Dalton Lyceum Barendrecht en Focus Beroepsacademie hebben de handen ineengeslagen en bijzondere gymlessen bedacht.
De vrienden Paul Ketting, Janco van den Boogaart en Steven Schaap staan aan de basis van dit idee dat direct door hun gymcollega's, maar ook door de directieleden van de drie scholen gesteund werd.
De gymdocenten nemen minimaal een filmpje per week op en geven op ludieke wijze, waarbij de toiletrollen natuurlijk niet mogen ontbreken, allerlei suggesties om de leerlingen in beweging te krijgen en houden. Aangezien dit geen YouTubefilmpjes van vreemde, maar juist van bekende gezichten zijn, behouden de leerlingen gevoelsmatig ook beter het contact met de school. Natuurlijk vinden de initiatiefnemers het eveneens van belang te laten zien dat samenwerken altijd, maar helemaal in deze tijd, heel normaal is en voor mooie resultaten kan zorgen.
Het eerste filmpje bleek al van meet af aan een groot succes. Leerlingen vroegen dan ook direct wanneer het volgende filmpje zou komen. Door dit initiatief en de Instagramposts van andere gymdocenten van de betrokken scholen stuurden veel leerlingen bovendien zelf allemaal leuke beelden van hun eigen bewegingsactiviteiten in. Deze filmpjes zijn dan ook op de verschillende social mediakanalen van de scholen te zien.
Uiteraard kunnen niet alleen leerlingen van Calvijn, Dalton en Focus, maar ook andere jongeren en volwassenen in beweging komen en zich laten inspireren door dit samenwerkingsinitiatief. Hier twee voorbeelden van de filmpjes:

 .

Meer berichten